UPDATE/ Germania: AfD a câștigat detașat alegerile regionale în Turingia şi s-a plasat pe locul al doilea în Saxonia

ACTUALIZARE

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) a câştigat detaşat alegerile regionale din Turingia şi s-a plasat pe locul al doilea, la mică distanţă după Uniunea Creştin-Democrată (CDU), în Saxonia, cele două landuri federale din estul Germaniei unde duminică s-au desfăşurat scrutine regionale, potrivit sondajelor la ieşirea de la urne, transmite agenția AFP, citată de Agerpres.

Scorurile fără precedent pentru acest partid reprezintă o nouă lovitură dură pentru fragila coaliţia a cancelarului Olaf Scholz.

Știrea inițială

Duminică, 1 septembrie, au loc alegeri în două landuri germane din fosta Germanie de Est.

În ambele, Alternativa pentru Germania (AfD), partid de dreapta etichetat a fi „extremist”, se bate pentru a le câștiga. În Turingia e detașat pe locul unu în sondaje, în timp ce în Saxonia e pe locul doi, la două puncte în spatele Uniunii Creștin Democrate.

În același timp, partidul cancelarului Olaf Scholz, Partidul Social Democrat, riscă să nu intre în Parlamentul local în Turingia. Alegătorii sunt nemulțumiți de imigrația scăpată de sub control, măsurile excesiv de zeloase de implementare a politicilor verzi, interferența tot mai accentuată a statului în viața privată a oamenilor și sprijinul militar nechibzuit pentru Ucraina.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost