Apel pentru ajutorarea părintelui Valerian Grecu, fost deținut politic și mărturisitor în temnițe, grav afectat de inundațiile din Galați

Părintele Valerian Grecu, unul dintre ultimii mărturisitori din temnițele comuniste care mai sunt în viață, a fost grav afectat de inundațiile din ultimele zile din județul Galați.

O înregistrare video cu părintele Valerian Grecu a fost distribuită pe Telegram de grupul „Nimic fără Dumnezeu și totul pentru țară.”

Pentru cei care doresc să-l ajute pe părintele Valerian Grecu, lăsăm mai jos adresa sa de domiciliu.

De asemenea, pentru formarea unui grup de ajutor cu plecare din București, puteți să luați legătura cu Marian Neagu la mail: [email protected].

***

Părintele Valerian Grecu, originar din satul gălățean Corod, s-a născut în anul 1932 și a intrat la vârsta de 17 ani în viața monahală la Mănăstirea Sihastru din județul Vrancea.

În 1955, Mănăstirea Sihastru a fost desființată de autoritățile comuniste. Părintele Grecu a fost arestat și a petrecut 24 de ani în temnițele de la Gherla, Jilava, Aiud, Galați, Tecuci, Bârlad, Poarta Albă, Râmnicu Sărat, coloniile din Balta Mare, Periprava, Dumbrăveni. În acești ani, i-a cunoscut, printre alții, pe Părintele Calciu, Părintele Iustin Pârvu, Părintele Ilie Lăcătușu, Părintele Dimitrie Bejan.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.