Bulgaria a cerut CE interzicerea importurilor de ouă din Ucraina. Care este situația în România

Bulgaria a solicitat Comisiei Europene (CE) suspendare importurile de ouă din Ucraina, până când piața va fi reglementată.

Cererea a fost făcută de ministrul bulgar al Agriculturii,  Georgi Tahov, luni, în cadrul reuniunii Consiliului Uniunii Europene pentru Agricultură și Pescuit de la Bruxelles, anunță BTA.

Potrivit sursei citate, ministrul bulgar a subliniat că, în acest an, importurile de ouă au crescut de cinci ori. Prețul acestor ouă este mult sub cel al pieței, fermierii bulgari fiind afectați de acest lucru.

Situația din România

Potrivit informațiilor din piață, importurile de ouă din Ucraina au ajuns și în magazinele din România, ele fiind comercializate cu 55 de bani bucata. Producătorii români se plâng de concurență neloială.

„Preţul mi se pare îngrijorător de mic. Să ajungă din Ucraina până la noi, pe rafturi, la un preţ atât de mic nu este bună şi nu aduce niciu  beneficiu consumatorului final. Este mult sub preţul pieţei”, a declarat Vladimir Lăpădat, producător ouă, notează Observator.

Conform sursei citate, cumpărătorii preferă produsele româneşti, dar contează la fel de mult şi preţul. Ouăle din Ucraina pot reprezenta un pericol pentru sănătatea celor care le consumă, atrag atenţia experţii din industria alimentară.

„Lucrurile sunt necontrolate. Nici nu ştim calitatea acestor ouă şi nici nu ştim cu ce sunt hrănite găinile în Ucraina, care produc aceste ouă. Din Ucraina, nu cred că se verifică ceva, chiar dacă instituţiile statului ne spun lucrul ăsta”, a declarat Dragoş Frumosu, expert industria alimentară.

Întrebat de situaţie, Ministrul Agriculturii nu a dorit să comenteze subiectul.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Bulgaria a cerut CE interzicerea importurilor de ouă din Ucraina. Care este situația în România”

  1. Importuri de oua din Ucraina ?

    Pai atunci , este razboi in Ucraina sau nu este ?

    Caci acum citeva luni in urma se pare ca importul de griu afecta economia agrara a tarii noastre, acum cel de oua in Bulgaria …mai era si ceva legat de ulei cu aceeasi provenienta daca nu ma insel …magazinele sunt ticsite cu produse Roshen tot din Ucraina…este razboi cu adevarat in Ucraina sau e doar unul mediatic, cum a fost si pandemia inexistentului Covid, si cum sunt toate crizele actuale generate artificial ?

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.