Ceremonie militară în cinstea eroilor neamului, vineri, la Crucea de pe Vârful Caraiman

Vineri, 13 septembrie,începând cu ora 12.00, la Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial de pe Vârful Caraiman are loc o ceremonie militară, pentru omagierea militarilor şi civililor români care în momente dramatice ale istoriei şi-au făcut datoria față de patrie, a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Ceremonia are loc în ajunul sărbătorii Înălțarea Sfintei Cruci, de sâmbătă, 14 septembrie.

„Ceremonie în vârf de munte! Vineri, 13 septembrie, începând cu ora 12.00, la Crucea comemorativă a Eroilor români din Primul Război Mondial de pe Vârful Caraiman are loc o ceremonie militară, pentru omagierea militarilor şi civililor români care în momente dramatice ale istoriei şi-au făcut datoria față de patrie.

Monumentul este de forma unei cruci latine, având o înălțime de 39,3 metri și a fost construit între anii 1924-1928 în apropiere de Vârful Caraiman, la altitudinea de 2291 m, pentru a cinsti memoria celor 30.000 de militari români căzuți în luptele de pe Valea Prahovei, în Primul Război Mondial. Ansamblul arhitectural a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan.

Pasionații de drumeții montane sunt invitați să ni se alăture!”, se menționează în comunicatul transmis de MApN.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.