Ciobanul Ionuț Curtușan, din județul Timiș, amendat cu 3.600 de lei, pentru că nu a permis autorităților să-i ucidă oile

Oierul Ionuț Cortușan din județul Timiș a fost amendat cu 3.600 de lei deoarece a refuzat ca oile pe care le deține să fie ucise de autoritățile sanitar-veterinare.

De peste 3 săptămâni, Ionuț Cortușan se luptă pentru oile sale, singura sursă de venit pe care o are pentru a-și întreține familia.

Într-o înregistrare emoționantă publicată de jurnalistul Ovidiu Ghidea de la AgroTV, Ionuț Curtușan spune că dacă statul îi omoară oile, o să-și dea copiii statului, că el nu o să mai poată să-i crească.

Acum, oierul a fost amendat cu suma de 3.600 de lei pentru că nu a permis autorităților să-i ucidă animalele.

Reamintim că sectorul creșterii animalelor din România se confruntă cu o situație dramatică după mai bine de o lună de zile de când a fost confirmat primul focar de pestă la oi. Până la începutul lunii septembrie, au fost ucise 221.420 de animale, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Ciobanul Ionuț Curtușan, din județul Timiș, amendat cu 3.600 de lei, pentru că nu a permis autorităților să-i ucidă oile”

  1. În ce mă privește, amenda nu trebuie plătită căci e abuzivă. ” Autoritățile ” nu au demonstrat că oile acestui cioban sunt un Pericol . Cum adică, vor să omoare animale și dacă stăpînul acestora se opune , îl amendează? Ce înseamnă așa ceva ? Deci în fapt nu e vorba decît despre distrugerea sursei de venit, și nicidecum de vreo molimă.

    Pînă la proba contrarie, e vorba despre abuzuri în exercițiul funcțiunii și acest om nu trebuie să se lase intimidat de criminali în costume și cu funcții plătite gras .

    În al doilea rînd, chiar de ar vrea nu ar avea cu ce plăti întrucît aceste instrumente de plată cu care se fac tranzacții de vreo sută de ani încoace și care sunt numite impropriu ” Lei ” au valoare monetară ZERO . Nu sunt decît hîrtii colorate ( sau plastic sau chiar aer , de pildă cardurile ) și cine nu vede, are mari probleme atît de vedere cît și de înțelegere . Banca așa zis Națională de la București poate confirma că cele spuse sunt purul adevar ( dar nu o va face căci nu are chef să se demaște singură ).

    Iar în al treilea rînd, cum să dai copiii statului ? Statul este obligat să te ajute să trăiești dacă ți-a distrus sursa de venit a familiei. Nici vorbă nu.poate fi de jucat cu viața și siguranța copiilor . Aceștia nefiind obiecte de dat la schimb.

    Știm foarte bine că trăim în dictatură , că ” autoritățile ” și guvernul acestei țări lucrează cu toții pentru interese străine private și că au misiunea de a distruge ( pe lefuri mari ) atît poporul cît și țara în care s-au născut, și pentru care nu sunt decît o RUȘINE .

    Dar trebuie să știm să le ținem piept, acum cînd ne-au declarat Război pe față .

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.