Echipă de comandă Frontex, dislocată la București. Experții europeni își desfășoară activitatea într-o clădire realizată cu investiții de peste 27 de milioane de lei

România găzduiește, în cadrul unui proiect pilot desfășurat la București, o echipă de comandă a Contingentului Agenției Europene pentru Poliție de Frontieră și Gardă de Coastă (Frontex), potrivit unui Memorandum semnat, miercuri, 4 septembrie.

Iată că, deși nu este acceptată încă în spațiul Schengen, țara noastră este o destinație atractivă pentru experții europeni Frontex.

Nici nu e de mirare. Conform Memorandumului, România pune la dispoziția echipei Frontex clădirea Unității Naționale ETIAS din cadrul Poliției de Frontieră Române, un sediu finanțat cu peste 27 de milioane de lei, fonduri externe și de la buget.

Echipa dislocată la București este formată din 35 de experți și va coordona detașările de resurse Frontex în zonele operaționale din România, R. Moldova, Bulgaria și Georgia, se precizează într-un comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit sursei citate, în perioada 1ianuarie- 1 august 2024, Romania a contribuit în operațiuni comune Frontex cu un total de 202 de polițiști (67 polițiști cu diferite profiluri profesionale, 135 membri de echipaj) prin detașări de scurtă durată (Categoria 3 de personal).

De asemenea, în aceeași perioadă, în cadrul operațiunii comune JO ROMANIA 2024, au fost găzduiți pe teritoriul național un număr total de 763 de experți Frontex (categoriile 1, 2 și 3), de diferite naționalități. Aceștia au sprijinit activitățile de supraveghere și control a frontierelor externe ale României.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Echipă de comandă Frontex, dislocată la București. Experții europeni își desfășoară activitatea într-o clădire realizată cu investiții de peste 27 de milioane de lei”

  1. Iată că prin țara noastră se plimbă cine și cum vrea , și mai ales dacă are trese, și mai ales dacă mai face parte și din Poliția Mondială (World Police) .

    Nu cred ca e cazul să ne lăsăm înșelați de vorbe, căci ce se ascunde în spatele acestor manevre mondialiste nu e de loc frumos. Aceștia sunt observatorii Gărzilor Pretoriene ce fac diverse analize militare pe teritoriul devenit acum al Mafiei globaliste, și în care noi nu suntem se pare decît Tolerați . Pentru moment , în schimbul diferitelor Chirii pe care le plătim sub denumirea mincinoasă de ” impozite și taxe ” .
    Unitățile pentru care acești ” experți ” fac analize de teren vor veni în curînd să ne păzească cu personal ( internațional ) și sisteme avansate de supraveghere să nu depășim perimetrele autorizate de 15 minute permise deplasării. Și desigur amendarea sau încarcerarea (vezi covid ) a celor ce încalcă „regulile comunitare ” ale acestor viitoare – deși nu prea îndepărtate- lagăre de concentrare.

    Întrucît nici un cuvînt nu a fost scris în articol despre interesarea acestor ” experți ” în respingerea sau limitarea invaziunii țării noastre de către popoarele barbare, precum și mentionarea „schimburilor de experiență ” ce au avut loc la nivelul personalului politienesc românesc de la începutul anului și pînă acum , și de care aud prima dată , imi rezerv dreptul de a gîndi și crede ceea ce mă fac să gîndesc și să cred Acțiunile descrise .

    Căci mi se pare cu totul de neînțeles ca în situația actuală în care se dorește dispariția frontierelor europene și înecarea teritoriilor statale unele într-altele, să îi mai pese cuiva de vreo poliție de frontieră. Mi se pare absurd, la ce ar mai folosi în acest caz ? Drogurile circulă liber, la fel este și traficul de persoane , posibil arme dinspre și către Ucraina, despre imigranți nici nu mai vorbesc, despre ce fel de supraveghere a frontierelor este vorba ? Și despre ce fel de ” zone operaționale ” , dacă e vorba despre poliția de frontieră națională și îndatoririle ei?

    Deci trebuie să fie vorba despre Noi.

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.