Elevii români medaliați la Olimpiada Internațională de Matematică, umiliți de ministrul Educației, Ligia Deca

Olimpicii internaționali la Matematică au fost ținuți o oră pe aeroport, la întoarcerea de la Tokyo, în așteptarea ministrului Educației, Ligia Deca, care a transmis ulterior că nu poate să mai ajungă, deoarece este obosită, notează EduPedu.

Potrivit sursei citate, momentul a fost relatat de Pavel Ciurea, elev în clasa a XII-a la Liceul Internațional de Informatică din București. Pavel Ciurea a fost în ultimii doi ani membru al lotului olimpic al României, medaliat de aur la ambele participări.

Incidentul a avut loc pe aeroportul Otopeni, când elevii au revenit victorioși de la olimpiada din Japonia, în iulie 2023, iar Ligia Deca i-ar fi ținut pe aeroport încă o oră ca să vină să îi felicite, după care li s-a spus că nu mai vine pentru că ar fi fost obosită.

„Și a doua a fost anul trecut când ne-am întors de la Olimpiada din Japonia – vă dați seama, veneam după aproape 24h de drum, de la Tokyo până la București durează foarte mult și am ajuns undeva la 1:30, Eu eram cu sora-mea mai mică, eram cu toată lumea acolo, ne așteptau, au stat să vină după noi la avion, am avut și o întârziere și ni s-a comunicat „mai stați puțin că aterizează doamna Deca, acuma vine de la o conferință din Munchen, nu știu exact, aterizează  acum la Otopeni, o să vină să vă felicite, așteptați-o”. Am așteptat o oră să vină și după aceea ni s-a comunicat că „este obosită și nu mai poate să treacă” și am așteptat o oră jumate la aeroport degeaba”, a relatat Pavel Ciurea.

Olimpicul român a mai povestit despre un eveniment care confirmă lipsa de interes a ministrului Educației față de elevii care fac performanță. Astfel, delegația de 8 persoane plus șofer a fost trimisă în Bulgaria la olimpiada balcanică cu un microbuz de doar 8 locuri cu tot cu șofer, iar șoferul ar fi fost un angajat al Ministerului care a vrut să meargă în vacanță în țara vecină.

EduPedu a solicitat Ministerului Educației și ministrului Deca un punct de vedere referitor la cele două momente relatate de olimpicul Pavel Ciurea, dar până la ora transmiterii acestei știri nu a fost primit niciu răspuns.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Elevii români medaliați la Olimpiada Internațională de Matematică, umiliți de ministrul Educației, Ligia Deca”

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.