Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR), apel în plenul Parlamentului European pentru sprijinirea României, în contextul inundațiilor

Europarlamentarul Claudiu Târziu, liderul delegației partidului în PE și președintele CNC AUR, a pledat, miercuri, în plenul Parlamentului European, pentru sprijinirea României în contextul inundațiilor care au afectat mai multe localități, în ultimele zile.

„Inundațiile din acest an nu sunt o premieră și nici un accident pentru România. Periodic, țara este sub ape. Pentru că este rău gospodărită.

În cazul României, este nevoie de intervenție financiară, dar și din punct de vedere politic și administrativ, pentru ca un dezastru ca acela înregistrat luna aceasta să nu mai fie posibil.

Inundațiile recente din România s-au soldat, până în acest moment, cu peste 5.400 de gospodării devastate, 15.000 de persoane sinistrate, 7 persoane decedate și 4 drumuri naționale distruse.

Valoarea totală a pagubelor nu este calculată exact, dar se estimează că depășește 100 de milioane de euro.

Având în vedere proporțiile pagubelor și numărul familiilor afectate, facem apel la Comisia Europeană să utilizeze imediat Rezerva pentru solidaritate și ajutoare de urgență, pentru a-i ajuta pe românii loviți de acest necaz.

Pe mai departe, Comisia s-ar putea implica pentru rezolvarea problemelor de fond care favorizează astfel de dezastre naturale”, a spus, miercuri, în plenul PE, europarlamentarul Claudiu Târziu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.