Europarlamentarul Claudiu Târziu, despre donarea sistemului Patriot: Guvernul atentează la siguranța națională! Senatorii AUR au votat ÎMPOTRIVĂ

Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației AUR în PE, a caracterizat donarea sistemului Patriot ca un act de trădare națională din partea Guvernului, în urma căruia România este lăsată fără apărare.

Declarația a fost făcută de la Bruxelles, acolo unde europarlamentarul Claudiu Târziu a ajuns luni, fiind o reacție la votul din Senatul României privind modificarea unui act normativ, astfel încât să fie posibilă donarea unui sistem Patriot către Ucraina.

„Astăzi a fost supusă la vot, în Senat, o modificare a unei legi care permite donarea către Ucraina a unui sistem Patriot, achiziționat de România pe bani grei, peste 1 miliard de dolari, pentru apărarea ei.

Această decizie a fost luată de CSAT la presiunea făcută de președintele Klaus Iohannis, în tăcerea asurzitoare a premierului Ciolacu și a membrilor CSAT, care ar fi putut să ridice obiecții, în primul rând că românii trebuie apărați și nici furați. Guvernul a trecut cu mașinăria de vot pe care o deține în Senat această modificare, mâine se va întâmpla la fel și în Camera Deputaților.

Acesta este un act de trădare națională!

Este un act prin care Guvernul României atentează la siguranța națională pentru că ne lasă fără sistem de apărare, lucru pe care îl recunoaște chiar Guvernul într-un comunicat de presă”, a spus Claudiu Târziu.

Oricare ar fi contextul internațional și indiferent pe cine dorim să apărăm, în primul rând trebuie să avem grijă de ai noștri, a precizat Claudiu Târziu.

„Senatorii AUR au votat împotriva acestei donații a sistemului patriot, la fel vor vota și deputații noștri. Aceasta este poziția AUR. AUR a votat împotriva donației, AUR vrea ca românii să fie apărați, AUR vrea ca românii să nu intre în război, AUR vrea să păstreze pacea și prosperitatea pe teritoriul țării noastre”, a subliniat liderul AUR.

Senatul a adoptat, luni, în calitate de primă cameră sesizată, proiectul de lege al Guvernului privind donarea unui sistem de rachete sol-aer Patriot către terţi. Au fost înregistrate 101 voturi „pentru”, 13 „împotrivă” şi 2 abţineri. Toți senatorii AUR au votat împotrivă.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost