Fermierii, lăsați baltă de autorități în calea inundațiilor: „De 11 ani știam c-o să vină năpasta, dar nu s-a făcut nimic!”

Sute și sute de hectare sub ape, drumuri blocate, gospodării distruse de inundații, cam asta este imaginea în zona comunei Foltești, județul Galați, acolo unde fermierii, ignorați de autorități, s-au adunat încercând să se lupte singuri cu natura dezlănțuită și să salveze ce se mai poate salva, notează AgroTV.

Pagubele sunt imense: culturi întregi, numai bune de recoltat, de porumb, floarea-soarelui, soia sau lucernă plutesc acum sub apă, alături de instalații de irigat și utilaje agricole surprinse în câmp de puhoaie.

Fermierii din zonă spun că se așteptau la un asemenea dezastru din 2013, când au mai trecut o dată prin astfel de inundații, dar din păcate, autoritățile, în ciuda promisiunilor făcute atunci, i-au lăsat baltă și nu au mai făcut nimic pentru preîntâmpina astfel de situații.

„Din ce am înțeles de la domnul primar, au încercat să facă un proiect pe fonduri europene să decolmateze râul Chineja (afluent al Prutului ce străbate județul Galați– n.r.), dar Apele Române nu le-au permis că este arie protejată și broscuța nu-știu-care trebuie protejată și nu putem (să mai facem nimic). Iar acum casele sunt sub apă, oamenii n-au unde să stea și dorm la cort”, spune revoltat Bogdan Dediu, un fermier din zonă care are nu mai puțin de 500 de hectare acoperite efectiv de ape.

Cum au fost fermierii din județul Galați lăsați la voia sorții de către autorități urmăriți într-un reportaj marca AgroTV, realizat de Ovidiu Ghinea în zona localităților Foltești și Stoicani, grav afectate de inundații:


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Fermierii, lăsați baltă de autorități în calea inundațiilor: „De 11 ani știam c-o să vină năpasta, dar nu s-a făcut nimic!””

  1. ” Autoritățile ” sunt ocupate să își burdușească buzunarele cu fondurile europene primite pentru amenajarea cursurilor riurilor , să își construiască vilele, să își alimenteze conturile din țară și străinătate cu aceste fonduri, de unde să mai rămînă ceva și pentru scopurile inițiale pentru care aceste fonduri au fost alocate ? Nimeni niciodată nu a cerut vreun Audit legat de cheltuirea acestor fonduri, majoritatea nici nu știu că există .
    Am spus-o și o mai spun, ” autoritățile ” în general au fost instituite pentru distrugerea țării, și nu pentru înflorirea ei. Clica internațională de extracție pseudoevreiasca nu are interese decît în direcția distrugerii popoarelor, evreiești sau nu, pe care le urăsc din răsputeri. Ceea ce de altfel se vede foarte ușor . E suficient să analizăm acțiunile lor și ale celor pe care îi folosesc , fie și în mod superficial, ca să vedem acestea .

    Este vorba numai despre Control și Dependență, despre nimic altceva. Nu trebuie să ne lăsăm, ci dimpotrivă, să fim mai uniți ca niciodată pentru ca aceste Hidre să nu razbeasca către scopul lor final – înrobirea tuturor popoarelor .

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.