ÎPS Teofan: Familia este locul cel mai atacat, pentru că dușmanii familiei nu iubesc viața, credința și supraviețuirea neamului (VIDEO)

ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a transmis un mesaj cu prilejul organizării celei de-a IV-a ediții a Festivalului Familiei.

„Familia este locul cel mai iubit și locul cel mai atacat. Familia este locul cel mai iubit, pentru că acolo omul găsește iubire adevărată, bucurie adevărată, libertate și pace adevărate. Familia este locul cel mai atacat, pentru că dușmanii familiei nu iubesc viața, credința și supraviețuirea neamului”, a spus ÎPS Teofan.

După video, vă oferim transcriptul.

„Familia este realitate sfântă și binecuvântată fără de care nu se poate concepe normalitatea vieții omenești

Tatăl, mama și pruncii lor, loc sfânt din care omul pleacă în societate încărcat cu putere multă, loc sfânt la care omul se întoarce din societate, pentru a primi din nou putere multă și rezistență la provocările vieții.

Familia este locul cel mai iubit și locul cel mai atacat. Familia este locul cel mai iubit, pentru că acolo omul găsește iubire adevărată, bucurie adevărată, libertate și pace adevărate.

Familia este locul cel mai atacat, pentru că dușmanii familiei nu iubesc viața, credința și supraviețuirea neamului.

În ziua de 8 septembrie, de sărbătoarea cea mare a Nașterii Maicii Domnului, Mitropolia Moldovei și Bucovinei organizează la Iași Festivalul Familiei, dedicat anul acesta în mod special familiei cu mulți copii.

Este un prilej binecuvântat pentru a mărturisi aceste mari și de neînlocuit adevăruri. De aceea, vă așteptăm cu drag, pentru a mărturisi împreună, pentru a ne bucura împreună, pentru a ne ruga cu mulțumire lui Dumnezeu pentru darul cel mare și binecuvântat al vieții. Doamne ajută!”

Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul Pro Vita, desfășoară pentru al patrulea an consecutiv Festivalul Familiei, eveniment care va avea loc în Parcul Expoziției din Iași, în data de 8 septembrie 2024, în intervalul orar 11:00-20:00, anunță Doxologia.

Pe același subiect:

ÎPS Teofan, cuvânt puternic de la Iași: Fără familia formată din soț, soție și pruncii lor suntem, în cele din urmă, nimic. Aceasta este provocarea zilelor noastre și merită toată lupta

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost