Ministrul de Externe, Luminița Odobescu, de la New York: Este esențial sprijinul UE pentru Ucraina, în special cel militar

Ministrul de Externe, Luminița Odobescu, a participat luni, 23 septembrie 2024, la reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, informează MAE.

Evenimentul s-a desfășurat la New York, în marja săptămânii la nivel înalt a celei de a 79-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

La reuniune a fost invitat noul ministru de externe al Ucrainei, Andrii Sybiha, care a prezentat situația actuală și a făcut apel la intensificarea eforturilor de sprijinire a Ucrainei, în special în plan militar, pentru a putea contracara agresiunea rusă, se precizează în comunicatul de presă.

Referitor la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a evidențiat riscurile de securitate, în condițiile atacurilor repetate asupra populației și a infrastructurii civile ucrainene, ceea ce reprezintă o dovadă a escaladării iresponsabile de către Federația Rusă. Totodată, ministrul român a condamnat violările spațiului aerian al României și atacul forțelor armate ruse asupra unei nave comerciale care transporta cereale în Marea Neagră, arătând că aceste evoluții amenință securitatea europeană și constituie încă o încălcare flagrantă a dreptului internațional.

Oficialul român a subliniat că, în aceste condiții, este esențial ca UE să continue să sprijine Ucraina, pe toate palierele, în special cel militar.

Șeful diplomației române a accentuat faptul că o pace justă și durabilă în Europa se poate baza doar pe Carta ONU și pe dreptul internațional, exprimând susținerea în acest sens pentru Formula de Pace propusă de președintele Zelenski, notează sursa citată.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Ministrul de Externe, Luminița Odobescu, de la New York: Este esențial sprijinul UE pentru Ucraina, în special cel militar”

  1. Doamna ministru in cauza , sustine ” ceea ce este pusa sa sustina conform functiei sale oficiale pusa pe ” post ” in contextul actual , dar dupa zicerea sa la ” ONU privind populatie civila afectata ” atunci ce faci cu populatia ” civila ” din Kursk , afecatata , impuscata de invazia militara Ukraina , adica ” populatia civila ” are doua grade de rezolutie ONU ” , adica ” daca este cu noi ca populatie civila este afectata ” , daca ” nu este cu noi ca populatie civila nu este afectata ” Pacat , ca s-a ajuns ca la Justitia Mondiala si ONU sa fie ” cu banda la ochi , dar cu taler in mana , in functie de ” interesul papusarului mondial ” Asemenea credibiltate , aemenea consecinte ca in Israel/versus Gaza , doua talere de masura , unde este condamnarea legala a Israelului , pentru executarea si vatamarea populatiei civile , mai recent copii cu ” mobile ” explodate . Dar vorba crestineasca ” CINE IMPARTE , PARTE ISI FACE ” cu axioma , sa vedem pana cand ?

    Răspunde
  2. In afara de cele spuse mai sus ( foarte just ) as adauga ca bineinteles ca se doreste cu ardoare ” sprijinirea mai ales militara ” a Ucrainei de catre UE – chiar daca Ucraina si UE nu au nici in clin nici in mineca la suprafata ( dar au totul pe ascuns ), caci Ucraina trebuie distrusa ca stat ( acum in curs ) , populatia trebuie alungata, pentru ca acolo va fi primul loc in care banii palpabili vor fi retrasi din circulatie, trecindu-se la moneda digitala in totalitate, si acolo va fi primul loc in care a patra revolutie industriala atit de slavita de Schwab isi va face aparitia , unde tehnologia de supraveghere a intregii lumi isi va avea sediul si va ocupa intreaga suprafata a acestei tari in curs de disparitie in acest moment, tehnologie operata de la distanta de expertii militari israelieni .
    De aceea este atit de importanta continuarea razboiului din zona cu implicarea pe cit posibil a tarilor europene si nu numai, pe linga spalarea colosala de bani care se face prin intermediul ” ajutoarelor ” financiare europene , americane si englezesti .

    Curatarea Ucrainei de locuitorii actuali este o prioritate, urmind ca teritoriul sa fie colonizat cu ” refugiati ” veniti de aiurea , unii chiar din Israel , inchisi in orasele de 15 minute , aflati intr-o societate grotesca dugitalizata in totalitate, lipsiti de orice forma de proprietate , vaccinati cu regularitate , creditati social, iar ambasadoarea tarii noastre sau nu este la curent cu ce se petrece , sau este complice la cele ce se pun la cale .

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.