Ministrul ucrainean Andrii Sybiha, prezent la București: Rog partenerii noştri din România să analizeze posibilitatea de a doborî drone şi rachete ruseşti în apropiere de spaţiul aerian românesc

Ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Andrii Sybiha, a ajuns, miercuri, la București, unde a fost primit de omologul său român, Luminița Odobescu.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Andrii Sybiha a anunțat că Ucraina și România vor încheia un parteneriat strategic. Totodată, ministrul ucrainean a făcut apel la partenerii din România să analizeze posibilitatea de a doborî doborî drone şi rachete ruseşti în apropiere de spaţiul aerian românesc.

„Este foarte importantă, pentru a consolida apărarea Ucrainei. Este un scut nu numai pentru Ucraina, cât şi pentru Europa. Noi astăzi apărăm nu numai Ucraina, ci şi Europa. Avem cazuri numeroase de încălcare a spaţiilor aeriene ale statelor NATO de către rachetele sau dronele ruseşti. De aceea acest sistem, mai ales în preajma iernii, ne va permite să consolidăm capacităţile noastre de apărare. Ne apără infrastructura energetică şi după cum vedeţi acum eforturile Rusiei sunt direcţionate către a ne împiedica să producem energie electrică”, a punctat ministrul Andrii Sybiha, potrivit Agepres.

Acesta a subliniat că rachetele şi dronele ruse „trec sau cad în apropiere de staţiile atomo-electrice din Ucraina şi pot fi extrem de periculoase”.

„De aceea vreau să rog partenerii noştri din România să analizeze posibilitatea de a doborî dronele şi rachetele ruseşti în apropiere de spaţiul aerian românesc”, a completat ministrul ucrainean.

Totodată, autorităţile din România şi Ucraina vor să încheie un Parteneriat Strategic, ministrul ucrainean de externe, Andrii Sybiha, afirmând că România este singura ţară cu care Ucraina doreşte să încheie un astfel de parteneriat în timpul războiului.

„Deja am început să lucrăm asupra documentelor privind parteneriatul strategic”, a anunţat ministrul ucrainean de Externe, potrivit News.ro.

Acesta a arătat că s-a discutat şi despre deschiderea unui punct de trecere a frontierei „cu control comun”.

Am avut un schimb de opinii cu doamna ministru (Luminița Odobescu- n.red) pentru tragerea a răspundere a statului agresor. (…) Vom continua să lucrăm împreună pentru ca Marea Neagră să devină un spaţiu de circulaţie liberă. Trebuie să reluăm transportul maritim în Marea Neagră”, a precizat diplomatul ucrainean.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Ministrul ucrainean Andrii Sybiha, prezent la București: Rog partenerii noştri din România să analizeze posibilitatea de a doborî drone şi rachete ruseşti în apropiere de spaţiul aerian românesc”

  1. Nu știu ce fel de diplomat e acest individ care își permite să atragă țara noastră într-un conflict care nu ne privește nicidecum, și in care de am intra nejudecat am putea plăti extrem de scump lipsa de prevedere și de strategie.
    Se vede limpede că țara noastră ocupă o poziție foarte importantă din punct de vedere militar, odată ce se fac numeroase presiuni pentru intrarea ei în război, și încă într-un mod nemaivăzut pînă acum.

    Răspunde
  2. Partea romana l-au intrebat de abuzurile la care sunt supusi romanii si Bisericile romanesti din teritorile ocupate samavolnic de Ucraina in urma Dictatului intre Stalin si Hitler?

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.