Nivelul Dunării crește alarmant. Ungaria și Slovacia, în alertă. Debitul fluviului se va dubla în următoarele zile și în România. Nicio reacție de la guvern

Mai multe țări europene se pregătesc de viitura Dunării, după ce nivelul fluviului a crescut alarmant în ultimele zile.

În România, debitul Dunării pe secţiunea Baziaş, va creşte semnificativ în perioada următoare, până la 8.000 mc/secundă, mult peste media multianuală a lunii septembrie, arată prognoza publicată de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Conform hidrologilor, media multianuală a lunii septembrie este stabilită la 3.800 mc/secundă.

Reprezentanții Hidroelectrica susțin că amenajarea hidroenergetică Porţile de Fier de pe fluviul Dunărea este pregătită pentru preluarea şi tranzitarea viiturii create ca urmare a precipitaţiilor căzute în bazinul hidrografic al fluviului.

Ungaria ridică diguri

Între timp, autorităţile ungare au instalat baraje şi diguri provizorii pe o lungime de 544 de kilometri de-a lungul Dunării şi altor râuri ca urmare a riscului de inundaţii în urma precipitaţiilor abundente provocate în zona centrală a Europei de ciclonul Boris în ultimele zile, a anunţat guvernul ungar, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

Primarul Budapestei, Gergely Karacsony, a avertizat că „cea mai mare inundaţie din ultimul deceniu” se apropie de oraş. El a asigurat că Budapesta este pregătită pentru creşterea nivelului Dunării. Insula Margareta – înconjurată de Dunăre, în centrul oraşului – a fost închisă, fiind de asemenea închise străzi din apropierea fluviului.

Foto: Agerpres

MAE român a transmis o atenționare de călătorie în Ungaria, anuntand că se preconizează aplicarea de către autoritățile din această țară a unor restricții de circulație, în perioada imediat următoare.

Restricțiile vor fi aplicate de autoritățile ungare pe fondul temerilor cu privire la creșterea semificativă a debitului apelor Dunării în zilele următoare.

Slovacia

Dunărea a ieșit din matcă și în Slovacia. Mai multe zone din capitala țării, Bratislava, au fost inundate. Autoritățile locale vorbesc despre drumuri și imobile afectate de inundații. O evaluare finală a pagubelor va fi făcută însă doar după ce apele se vor retrage, notează Euronews.

Nivelul Dunării în Bratislava a crescut cu aproape 10 metri. Mai multe străzi și linii de travai din oraș sunt inundate. Apa a intrat și în clădirile de de pe malul fluviului, inclusiv în baruri și restaurante.

Nicio reacție de la Guvernul României

Până la ora transmiterii acestei știri, Guvernul României nu a transmis nicio informare publică pe tema viiturii Dunării, chiar dacă inundațiile au afectat zilele trecute mai multe localități din estul țării.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Nivelul Dunării crește alarmant. Ungaria și Slovacia, în alertă. Debitul fluviului se va dubla în următoarele zile și în România. Nicio reacție de la guvern”

  1. Pagubele fac parte din programul de distrugere a societății așa cum o știm , pentru acapararea terenurilor de pe care au fost rase casele , recoltele sau pădurile și alungați localnicii , de către agențiile clicii bancaro- industriale mondialiste, cu ajutorul tehnologiei militare de tipul HAARP, al armelor cu energie dirijată și nu în ultimul rînd, al sateliților militari ” ai lui Musk ” , al căror număr colosal ( citeva mii ) înconjoară pămîntul ca un manșon gros izolindu- l de celelalte planete ( de unde dispariția stelelor în ultimii ani ) și permițînd concentrarea unor fenomene meteorologice pe o anumită zonă geografică. În scopul fabricării artificiale a Urgențelor Climaterice și al impunerii unei stări de Control permanent și de instabilitate alimentară , energetică , socială și economică în general.

    Răspunde
  2. Guvernul roman nu-l intereseaza ca Dunarea are nivelul ridicat si vor urma alte inundatii, el el este ocupat cu alegerile parlamentare si ce mai are de distrus din Romania.

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.