Notificarea școlii privind Contractul Educațional 2024 și ideologia de gen

Oficiul Creștin pentru Drepturi și Libertăți (OCDL) a transmis, joi, un model de notificare către școli, ca reacție la Contractul educațional 2024, pe care părinții sunt forțați să-l semneze cu presiunea amenzilor prevăzute de Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar.

Reamintim că părinții și cadrele didactice care refuză să semneze contractul educațional privind drepturile și obligațiile părților în noul an școlar riscă amenzi de până la 5.000 de lei, potrivit RostOnline.

„Având în vedere flexibilitatea – atât din perspectiva tematicii, cât și a metodologiei – ce caracterizează anumite planuri, materii și programe aferente curriculumului național, fapt în măsură să permită abordarea în cadrul școlar a anumitor teme de natură să interfereze cu convingerile personale ale părinților, se impune ca părinții să rămână vigilenți și concentrați pe modul de organizare și desfășurare a educației propriilor copii.

Scopul contractului educațional privește responsabilizarea și implicarea părințiilor în educația copiilor lor. Acest scop trebuie susținut, dar în ipoteza în care el devine și o umbrelă sub care sunt introduse prevederi și subtilități sensibile, părinții trebuie să depună un efort suplimentar, cântărind și gestionând lucrurile într-un mod echilibrat.

În sprijinul părinților care au semnat/urmează să semneze acest contract, OCDL propune un model de notificare spre a fi transmisă unităților de învățământ, având ca scop exprimarea și clarificarea poziției părințiilor privitor la unele aspecte prevăzute în mod generic în contractul educațional impus spre semnare”, se precizează în comunicatul OCDL.

Notificarea propusă este cu titlu de exemplu, putând fi ajustată după nevoile fiecărei persoane, și nu implică organizația OCDL în niciun demers de orice natură, fără acordul prealabil exprimat în scris, subliniază OCDL.

Notificarea este disponibilă aici (PDF).


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.