Populația României a crescut pe seama imigrației. Câți cetățeni trăiesc acum în țara noastră

La 1 ianuarie 2024, în România trăiau 19.064.409 persoane, în creștere cu 9.900 de oameni față de perioada similară din 2023, a anunțat Institutul Național de Statistică (INS).

Potrivit datelor INS, fenomenul de imigrare constituie principalul motiv al creșterii populației țării în anul 2023.

Astfel, soldul migrației internaționale în anul 2023 a fost pozitiv, numărul imigranților depășind numărul emigranților cu 82.000 de persoane.

În cursul anului 2023, femeile sunt majoritare în rândul emigranților (52,4%) și în rândul imigranților, bărbații au fost majoritari (57,4%).

Totodată, se precizează în comunicatul INS, fenomenul de îmbătrânire demografică continuă să se accentueze (ridicându-se la 123,8 persoane vârstnice la 100 de tineri sub 15 ani), ecartul dintre populația vârstnică de 65 ani şi peste şi populația tânără de 0-14 ani ajungând la 736.000 de persoane, în creștere față de 669.000 de persoane la 1 ianuarie 2023.

Raportul de dependență demografică a crescut de la 56,0 la 56,8 persoane tinere și vârstnice la 100 persoane adulte.

Soldul migrației internaționale temporare de lungă durată a fost pozitiv (81.988 persoane).

Pe același subiect:

Depopulare dramatică. România a pierdut aproape 40.000 de copii într-un singur an

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Populația României a crescut pe seama imigrației. Câți cetățeni trăiesc acum în țara noastră”

  1. Am mai spus acest lucru, românii nu mai au simțul proprietății asupra țării lor , l-au pierdut din 1945 în mod definitiv .
    De aceea se întîmplă toate aceste lucruri : politici de „spălare ” a identității naționale și de înlocuire probabil în totalitate a etniei românești cu altele aduse deliberat de la poli opuși de civilizație ; alungarea tot deliberată a tineretului către alte țări care să le devină patrii , prin subminarea sistematică a bunăstării personale sau prin menținerea unor cote de salarizare scandalos de joase care să nu le permită acestor tineri nici existența demnă dar nici întemeierea sau întreținerea unei familii în țara în care s-au născut și unde le sunt îngropați strămoșii ; subminarea la fel de sistematică a educației școlare, liceale și universitare prin poluarea programelor de studii cu materii sau nefolositoare, sau și mai rău detrimentale formării tinerelor generații ( v. Educația sexuală, rușinea oricărui sistem de învățămînt mondial ).
    Declararea uciderii pruncilor nenascuti ca fiind absolut conformă situației de creștin și de părinte , și pe deplin morală și benefică societății.
    Adoptarea la nivel național a planului mondialiste de modificarea sexuală a componenței societății și a familiei prin prezentarea degenerării umane (hermafroditii , androginii, ) drept evoluție firească și progres al speciei noastre.
    Absența oricărei forme de răspundere individuală în fața legii precum și autoatribuirea imunității de către cei ce practică Politica drept formă de existență și de remunerare ( parlamentari, miniștri, președinte , primari, prefecți ).
    Taxarea proprietății publice ( străzi , alei ) în detrimentul posesorilor de automobile , ceea ce nu poate fi considerat decît Chirie pur și simplu .
    Taxarea dreptului de folosință a proprietății publice asupra străzilor sau șoselelor naționale ( rovinieta ).
    Taxarea proprietății private neaducatoare de profit ( locuințele personale , grădinile din jurul caselor sau terenurile destinate subzistenței familiale și nicidecum realizării de profit ). Este tot o formă de taxare a pămîntului țării.
    Taxarea utilizării apelor naționale.
    Și multe altele .

    Un popor cu simț de proprietate asupra țării sale nu.poate niciodată accepta să fie tratat ca un chiriaș în propria lui țară , și nici nu va sta cu mîinile încrucișate atunci cînd este ținta atîtor abuzuri , ori cînd nu este luat în seamă de cei pe care se presupune că el i-a desemnat să îi apere interesele .

    Drept urmare, concluzia se impune de la sine : România nu aparține românilor, căci ei au renunțat la bunul lor cel mai de preț care este Patria . Și pentru că ei au renunțat, țara a încăput pe mîinile străinilor cu nume românești care o jumulesc cum vor și o transformă după cum li s-a ordonat de cei ce i-au pus în funcții și pe care îi servesc cu devotament .

Comentariile sunt închise.