Pr. Adrian Agachi, despre sportivul suspendat la JO pe motive religioase: Cât de ofensatoare este considerată închinarea la un concurs sportiv și cât de liniștiți rămânem când multe alte păcate sunt proliferate chiar la deschiderea acelorași concursuri!

Părintele Adrian Agachi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a reacționat, miercuri, la cazul sportivului suspendat pentru că și-a făcut semnul crucii înaintea unui meci de judo la JO, spunând că în timp ce închinarea este considerată ofensatoare, „alte păcate” sunt promovate în cadrul acelorași concursuri.

Declarația pr. Adrian Agachi a fost făcută în contextul în care Nemanja Majdov (28 de ani), campion european și mondial la judo, a fost suspendat pentru 5 luni de către Federația Internațională de Judo, fiind exclus din toate activitățile. Potrivit unui anunț făcut chiar de sportiv, sancțiunea a fost aplicată la o lună după încheierea Jocurilor Olimpice de la Paris, ca urmare a faptului că sportivul a făcut semnul crucii înainte și după unul dintre meciurile sale din cadrul competiției, a informat Știri pe surse.

Reamintim că ediția din acest an a JO de la Paris a fost marcată de Scene apocaliptice, satanism, propagandă LGBTQ, după cum a relatat atunci RostOnline.

Redăm integral mesajul pr. Adrian Agachi:

„Un campion mondial și european la judo a fost suspendat timp de 5 luni din orice activitate sportivă pentru că a făcut semnul crucii înainte și după încheierea unui meci al său de la Jocurile Olimpice…

Gestul însemnării cu sfânta cruce a fost interpretat drept o încălcare a regulilor de concurs care interzic sportivilor să își afișeze credința religioasă.

Și totuși, un creștin se închină și înainte să lucreze și după ce a încheiat lucrul, și înainte să plece la drum și când revine acasă, dacă se așază la masă, dacă trece pe lângă o biserică. Și nu este vorba despre o „afișare” a credinței, de parcă ar dori să-și facă publicitate prin gestul în sine. Este vorba despre o invocare a ajutorului dumnezeiesc înainte de a începe ceva și o mulțumire adusă Celui Preaînalt după ce lucrarea în sine s-a încheiat.

Cu siguranță, sportivul de față nu a dorit să convertească mulțimile la creștinism sau să le impună celorlalți propria credință când s-a închinat înainte de concurs și după ce l-a încheiat.

El doar a cerut binecuvântarea lui Dumnezeu și a mulțumit.

Rezultatul?

5 luni de suspendare.

Timp suficient să medităm la cât de ofensatoare a ajuns să fie considerată închinarea în public, la un concurs sportiv, dar și cât de liniștiți rămânem când multe alte păcate sunt proliferate, tot în public, chiar la deschiderea acelorași concursuri”, a transmis, miercuri, pe Facebook, părintele Adrian Agachi.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Pr. Adrian Agachi, despre sportivul suspendat la JO pe motive religioase: Cât de ofensatoare este considerată închinarea la un concurs sportiv și cât de liniștiți rămânem când multe alte păcate sunt proliferate chiar la deschiderea acelorași concursuri!”

  1. sigur că pt. creștini NU e nicio problemă, doar că pe Pământ mai sunt si altii !!! Dacă si in Regulament scrie , atunci te conformezi ! Si putea să-și facă cruce , în gură, cu limba ! Nu-l vedea nimeni , iar el își îndeplinea crezul !

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.