Pregătiri NATO pentru un război cu Rusia. În ce constă planul „Schengen militar-medical” pentru evacuarea răniților

NATO plănuiește să coordoneze transportarea unui număr mare de militari răniți departe de liniile frontului în cazul unui război cu Rusia, posibil cu ajutorul unor trenuri-spital în condițiile în care evacuările aeriene ar putea să nu fie fezabile, a declarat, miercuri, un general cu rol de conducere, pentru Agenția Reuters, citată de Hotnews.

Ideea unui așa zis Schengen militar-medical a fost anunțată, la începutul acestui an, de Iulian Fota, după cum a relatat atunci RostOnline.

General-locotenentul Alexander Sollfrank, șeful comandamentului pentru logistică al NATO, a explicat într-un interviu acordat Reuters că scenariul unui posibil război cu Rusia vine cu provocări aparte, care vor fi diferite de experiența Aliaților din Afganistan și Irak.

Într-un eventual conflict cu Rusia, forțele armate occidentale se vor confrunta probabil cu o zonă de operațiuni mult mai mare, un număr mai mare de militari răniți și o lipsă a superiorității aeriene în apropierea liniilor frontului, cel puțin în faza inițială a luptelor.

„Provocarea va fi să asigurăm rapid îngrijire de calitate înaltă pentru – în cel mai rău scenariu – un număr mare de răniți”, a declarat el, fără a preciza la cât s-ar putea ridica numărul răniților.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.