Premierul Ciolacu ascultă de Ursula von der Leyen și propune o femeie pentru funcția de comisar european

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat luni, într-o conferință de presă, că propunerea României pentru funcţia de comisar european este Roxana Mînzatu.

Şeful Executivului a mai spus că urmează să discute cu preşedinta Comisiei Europene, în perioada următoare, despre portofoliul de comisar ce va reveni ţării noastre.

Reamintim că imediat după întâlnirea cu Ursula von der Leyen, premierul Ciolacu a declarat că Victor Negrescu este nominalizarea din partea României pentru funcția de comisar european.

Mai mult, Marcel Ciolacu a susținut că nu se lasă influențat de solicitarea șefei CE privind paritatea de gen, așă că nu va propune o femeie doar pentru că așa i se cere.

Ursula von der Leyen a solicitat ca fiecare ţară să propună un bărbat şi o femeie pentru a ocupa funcţia de comisar european, în ideea de a asigura „paritatea de gen”, însă statele membre au ignorat până acum această solicitare. Se pare că nu și România, după cum a relatat RostOnline.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Premierul Ciolacu ascultă de Ursula von der Leyen și propune o femeie pentru funcția de comisar european”

  1. Ca la noi , in politica damboviteana , ne ” dam viteji seara ” si ne ploconim dimineata , asta arata inca o data ” ca aceasta tara nu mai este suverana ” , de vreo 30 si ceva de ani incoace , dupa 90 a fost inceputul , acum este ” sfarsitul ” , adica ” consimtamant deplin politic la nivel de lideri nationali ” privind ” PASALACUL EUROPEAN ” , la asemenea ” fanarioti ai momentului ” asemenea decizii politice .Pacat , de revenirea istoriei ” fanariote ” cu ” otomanii ” ,acum dupa 200 si ceva de ani cu ” europenii ” Se pare ca am zburdat ” independenti ” , paradoxal tocmai pe vremea comunistilor , perioada lui Ceausescu , fiindca a lui Dej , era identica si la comunisti , cu astia numai ca era ” PASALACUL RUSESC ” Pacat , de moartea copiilor in 89 , pentru ” DEMOCRATIE SI LIBERATE ” Poate cineva va platii acest ” PACAT” fiindca Dzeu are judecata lui , nebanuita si necunoscuta pentru mintea si actiunea pacatoasa a noastra . Asta ca si toti ceilalati , mai ” darama cu prezenta si bisericile pentru imaginea lor de credinciosi .

Comentariile sunt închise.