România a câștigat 13 medalii de aur la Olimpiada Internațională de Chimie. „Ministerul Educației nu a dat un leu pentru deplasare”, acuză coordonatorul elevilor

România a câștigat 13 medalii de aur la Olimpiada Internațională de Chimie Aplicată (IAChO) 2024 din Indonezia, într-un concurs pentru care Ministerul Educației nu a alocat niciun leu.

Nu este prima dată când elevii olimpici sunt umiliți de Ministerul Educației și de ministrul Ligia Deca. Olimpicii internaționali la Matematică au fost ținuți o oră pe aeroport, la întoarcerea de la Tokyo, în așteptarea ministrului Educației, Ligia Deca, care a transmis ulterior că nu poate să mai ajungă, deoarece este obosită, după cum a relatat RostOnline.

Acum, după rezultatul obținut de olimpicii la Chimie, profesorul coordonator acuză Ministerul Educației că nu a alocat niciun leu pentru deplasarea elevilor.

„Felicitări, dragii mei elevi! Ați arătat că inteligența, perseverența, pasiunea sunt valori care vă vor însoți mereu în viață.

Felicitări şi părinților care au cultivat în copiii lor spiritul de a nu se da bătuți niciodată, susținându-i financiar pentru a participa la IAChO, o olimpiadă care este în calendarul competițiilor finanțate de Ministerul Educației, dar care nu a fost finanțată nici măcar cu 1 leu.

Dimpotrivă, ME a tergiversat atât de mult o decizie (şi un răspuns la solicitările pe care le-am făcut în scris), încât am cumpărat biletele de avion la un preț mult mai mare, pe ultima sută de metri.

Dar despre aceste practici ale unor personaje care populează vremelnic o instituție care se ocupă de bunul mers al învățământului, am să scriu şi am să vorbesc, mai pe larg, în zilele următoare. Acum suntem fericiți şi aşteptăm cu nerăbdare să ne intoarcem acasă”, a transmis, pe Facebook, Daniela Bogdan, profesor la Colegiul Sf. Sava din București.

Potrivit acesteia, elevii medaliați sunt:

  • Dumitrascu Diana- Medalie de aur
  • Mircea Maria Ioana – Medalie de aur
  • Sălăgean Ruxandra Maria- Medalie de aur
  • Guşiță Mihnea Costin- Medalie de aur
  • Bonca Andra Teodora – Medalie de aur
  • Constantin Francesca Alexandra – Medalie de aur
  • Cumpănăşoiu Denisa Gabriela- Medalie de aur
  • Sterpu Liviu Alexandru – Medalie de aur
  • Androne Otilia Maria – Medalie de aur
  • Ioniță Alexia Maria- Medalie de aur

Dumitraşcu Diana şi Constantin Francesca Alexandra au câştigat GRAND AWARD la sectiunile A şi B.

În plus față de elevii de la Colegiul Sf. Sava, potrivit EduPedu, au mai câștigat medalii de aur Denissa Labunt de la Colegiul Național Unirea din Focșani, Alexandru Mereuță de la Colegiul Național Iași și Rialda Maria Popa, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB).

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „România a câștigat 13 medalii de aur la Olimpiada Internațională de Chimie. „Ministerul Educației nu a dat un leu pentru deplasare”, acuză coordonatorul elevilor”

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.