Statistica neagră. Peste 234.000 de oi, înregistrate în 60 de exploatații cu focare de pestă. Aproape toate animalele au fost deja OMORÂTE de autorități

Situația dramatică cu care se confruntă sectorul creșterii animalelor din România continuă, după mai bine de o lună de zile de când a fost confirmat primul focar de pestă la oi.

Potrivit informațiilor oficiale anunțate de autorități, în prezent, în țara noastră există 62 de focare de pestă, unde sunt înregistrate 234.088 de animale, din care 221.420 au fost deja ucise.

Iată statistica neagră anunțată de ANSVSA:

  • în județul Tulcea au fost confirmate 50 de focare în 10 localități din care: 7 în exploatații comerciale, 15 în exploatații comerciale de tip A și 28 în exploatații nonprofesionale cu un total de 511 de animale declarate în rapoartele de notificare-confirmare, respectiv un total de 202.953 de animale afectate înregistrate în focar după ucidere;
  • în județul Constanța au fost confirmate 9 focare în 6 localități în exploatații non profesionale cu un total de 865 de animale declarate în rapoartele de notificare- confirmare, respectiv un total de 4.990 de animale afectate înregistrate în focar după ucidere;
  • în județul Timiș au fost confirmate 2 focare într-o localitate din care: o exploatație comercială cu un total de 500 de animale declarate în raportul de notificare- confirmare, respectiv un total de 12.884 de animale afectate înregistrate în focar după ucidere și o exploatație nonprofesională cu un total de 623 de animale declarate în raportul de notificare-confirmare;
  • în județul Ialomița a fost confirmat un focar într-o stână cu un total de 589 de animale declarate în raportul de notificare-confirmare, respectiv un total de 593 de animale afectate înregistrate în focar după ucidere.

Discuții la Guvern

Luni, 2 septembrie, reprezentanții crescătorilor de animale s-au întâlnit cu premierul Ciolacu și cu ministrul Agriculturii.

La finalul discuțiilor, Guvernul a anunțat măsurile stabilite pentru combaterea pestei, se va interzice, pentru o perioadă de 30 de zile, la nivel național, mișcarea animalelor între ferme. Exporturile vor continua în această perioadă, mișcarea animalelor urmând să aibă loc pe culoare amenajate de autoritățile sanitar-veterinare și cu păstrarea regulii de testare a fiecărui animal.
Totodată, la nivelul ANSVSA vor continua discuțiile cu statele europene și non-europene care au relații contractuale cu România pentru menținerea exporturilor în condiții de siguranță. La solicitarea fermierilor, vor fi luate măsuri suplimentare de verificare sanitar-veterinară la frontiera cu Ucraina pentru a preîntâmpina posibila intrare în țară a animalelor bolnave.
De asemenea, președintele ANSVSA, secretarul de stat Alexandru Nicolae Bociu, se va deplasa în Timiș pentru a gestiona împreună cu medicii veterinari situația din acest județ provocată de apariția unor focare de pestă a rumegătoarelor mici.

Protestul ciobanilor. „După noi, urmați voi!”

Ciobanii din Timiș Timiș și Caraș-Severin au protestat, marți, față de decizia Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiș de a ucide 600 de oi dintr-o fermă din localitate în care a fost depistată pesta micilor rumegătoare, anunță AgroTV.

Fermierii spun că măsura a fost luată fără a se face analize suplimentare, așa cum au solicitat crescătorii de ovine, ducând astfel la sacrificarea a mii de animale sănătoase. De asemenea, ciobanii spun că despăgubirile sunt insuficiente și că presiunea pusă de ANSVSA pe fermele locale le pune existența în pericol.

„Vă rog să veniți să ne ajutați, nu vrem să ni se ia animalele din curte. Să nu pună presiune pe noi să ne ia teste, să ne scoată pozitivi. Nu ne interesează despăgubirile. Avem copii de crescut, ne-au blocat. La fermă a ieșit focar, nu am mutat animalele dintr-o exploatație în alta am stat în carantină 21 de zile, și apoi s-au găsit alte focare. Nu avem voie să vindem miei. Nu știm cât vom putea rezista. De la noi, veți urma voi”, a declarat pentru Antena 3 o femeie a cărei familie are o fermă de oi pusă în carantină și care s-a alăturat protestului din Clopodia al ciobanilor din județele Timiș și Caraș-Severin.

Pe același subiect:

Peste 49.000 de oi de la o fermă din Tulcea, ucise după ce autoritățile veterinare au confirmat existența unui focar de pestă. Anunțul ANSVSA

Situație dramatică pentru agricultura din România! Peste 160.000 de oi de ucis, după noi focare de pestă în județele Tulcea, Constanța și Timiș. Fermierii se tem că urmează interzicea exportului


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Statistica neagră. Peste 234.000 de oi, înregistrate în 60 de exploatații cu focare de pestă. Aproape toate animalele au fost deja OMORÂTE de autorități”

  1. Dacă pentru moment schema pandemiei nu mai prinde la oameni, se ucid animalele între timp, după exact același scenariu criminal , iar apoi vor urma stăpînii animalelor, căci acestea sunt sursa de supraviețuire a lor și a familiilor acestora . Și pe urmă noi , cum bine zicea intervievatul .

    Se pune în practică distrugerea ( din nou, a celor ce nu au fost distruși cu 4 ani în urmă ) autonomiei alimentare , pentru a putea declara ca unică sursă de hrană Marile Corporații Alimentare , ce produc hrană modificată genetic , otrăvitoare, impregnată cu metale grele și substanțe chimice ce mențin mintea omului într-o stare de semi-imbecilitatea și docilitate, atît de necesare Controlului și Exercitării Dictaturii Comuniste ce va să vină cît de curînd.

    Despre ce autorități omenești poate fi vorba, cînd singura autoritate asupra oamenilor este cea a Creatorului lor, Dumnezeu ? De ce creștinii actuali au uitat cu totul cine sunt și cui își datorează viața , deși mulți își mai fac încă cruce invocînd ajutorul Domnului, pe care însă în viață de zi cu zi îl trec pe un plan mult inferior față de cel al ” autorităților ” omenești ?
    Toate false, de altfel , căci aceste ” autorități” și-au dat singure puterea autorității, nu sunt trimisele lui Dumnezeu pe pămînt. Și pot lucra împotriva noastră atît timp cît noi le permitem să o facă . Toate autoritățile existente în acest moment nu fac decît să pregătească instituirea unei Noi Ordini Mondiale în care dictatura să se exercite prin intermediul acestor birocrați ce vor deveni atotputernici de vor fi lăsați să își ia prea mult avint .

  2. E inadmisibil să se repete situația din așa zisa pandemie dar de data asta la animale. Acele teste pcr nu sunt bune . Dai rezultate fals pozitive. Pe baza asta au fost omorâți oameni. Testele nu arata niciun virus. Nu pot face asta. Inventatorul lor a declarat așa ceva , dar sistemul ticălos se pare că se folosește de ele pentru că dau repede pozitiv…
    Cum să omori atâtea mii de animale . Ce oameni sunt ăia. Acea organizație e in subordinea lui Ciolacu și face ce vrea. E că un Barnevernet privatizat care nu dă socoteală nimănui. In acest fel faptele lor nu sunt atribuite statului ci doar lor, personal.
    Se vrea distrugerea animalelor de la noi. E legătură și cu exportul de oi al altor țări, care se pare că ar recurge la asemenea tehnica.
    Ar trebui aflat cum de propaga acel virus daca chiar erau bolnave. In spital se fac și alte analize de sânge daca cineva are un virus.
    La animale nimic ci doar acel pcr fals pozitiv.

Comentariile sunt închise.