Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a ELIMINAT lucrarea de licență de la Drept. La cererea studenților, explică decanul

Studenții de la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca nu mai trebuie să pregătească lucrări de licență, începând cu sesiunea din iulie a anului academic 2024-2025, anunță EduPedu.

Decizia a fost luată de Consiliul profesoral, după ce „peste 90% din studenții unui an, respectiv peste 84% din studenții celuilalt an au solicitat acest lucru”, a explicat Șerban Diaconescu, decan al facultății, potrivit sursei citate.

„Au fost mai multe considerente avute în vedere de către Consiliul profesoral. În primul rând, solicitarea studenților în acest sens. În egală măsură am cântărit faptul că există o nefericită exagerare la verificarea lucrărilor prin programe de anti-plagiat, care, din păcate, nu întrunesc standardele de calitate, care să permită o verificare reală a existenței sau inexistenței plagiatului. Concret, în lucrările studenților noștri, orice referire la un text de lege, orice referire la hotărâri judecătorești este marcată ca fiind plagiat, pentru că mai există undeva un document electronic în acest sens. Și punea și studentul, și cadrul didactic în posturi extrem de delicate de a face, dincolo de munca firească, pe care o ai pentru elaborarea unei lucrări de licență, o imensă muncă de documentare și de justificare și să arăți de ce nu e vorba de plagiat și că peste 90% din ceea ce programele prezintă acolo nu au nicio legătură cu noțiunea de plagiat”, a spus Șerban Diaconescu.

În urma aestei decizii, examenul de tip grilă rămâne singura probă pe care studenții trebuie să o promoveze.

 

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost