VIDEO/ Claudiu Târziu (AUR), în Parlamentul European: Din cauza unor angajamente forțate de CE, în România s-au închis arbitrar capacităţi de producţie a energiei electrice însumând 5.500 MW. Acest sector a fost amputat și nu s-a pus nimic în loc

Europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației în PE, a vorbit, marți, în Parlamentul European, despre problemele legate de producția de egergie electrică cu care se confruntă România, despre cum s-a ajuns în această situație și care sunt soluțiile pentru ca țara noastră să nu mai fie afectată de prețurile mari la energie.

„În România ultimilor 5 ani, din cauza unor angajamente forțate de Comisia Europeană, s-au închis arbitrar capacităţi de producţie a energiei electrice însumând 5.500 MW. Practic, acest sector a fost amputat. Nu s-a pus nimic similar în loc.

Săptămână trecută, Comisia Europeană a cerut României creşterea ponderii energiei verzi în totalul consumului energetic de la 36% la 41%, până în anul 2030. Decizia guvernului român, se va lua tot arbitrar, în absența unei Strategii naționale energetice, și aceasta va însemna o limitare a accesului la propriile resursele naturale de gaze, petrol și cărbune, pe care le avem din abundență.

Rezultatele se văd, România plăteşte cel mai mare preț pentru energie la nivel european.

Pe termen lung, dezvoltarea ţării, care oricum are de recuperat un decalaj imens, va fi afectată negativ de preţurile mari la energie.

Soluţia este utilizarea raţională a tuturor resurselor disponibile, în acord cu mediul şi în scopul creşterii standardului de viaţă al populației şi al dezvoltării economice, așa încît România să prospere, nu să se afunde în sărăcie.

O Uniune Energetică Europeană trebuie să țină cont și de interesul României”, a spus, marți, în Parlamentul European, europarlamentarul Claudiu Târziu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.