VIDEO/ Conf. dr. Avram Fițiu: Oieritul din România se află la mare răscruce. Fiecare stână care se închide reprezintă o pierdere pentru patrimoniul național

Oieritul din România se află la răscruce, iar criza actuală din sector pune în pericol tradiția și cultura noastră, a tranmis, joi, într-o înregistrare video, conf. dr. Avram Fițiu.

Mesajul a fost transmis în contextul în care sectorul creșterii animalelor din România se confruntă cu o situație dramatică. Potrivit informațiilor oficiale, după de o lună de zile de când a fost confirmat primul focar de pestă la oi, în țara noastră există 62 de focare, unde sunt înregistrate 234.088 de oi, din care 221.420 au fost deja ucise, după cum a relatat RostOnline.

„Fraților, în inima României, oieritul se află la mare răscruce. Criza actuală din sector pune în pericol tradiția și cultura noastră. Fiecare stână care se închide este o pierdere pentru patrimoniul nostru național.

Nu lăsați tradiția să se stingă, pentru că oierii noștri nu sunt doar niște simpli țărani. Ei sunt păstrători ai unei moșteniri ce a dăinuit de secole. Fiecare zi de criză le testează curajul și dăruirea. Când stânele sunt părăsite, România pierde mai mult decât o afacere, pierde o parte din sufletul său”, a spus prof. Avram Fițiu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „VIDEO/ Conf. dr. Avram Fițiu: Oieritul din România se află la mare răscruce. Fiecare stână care se închide reprezintă o pierdere pentru patrimoniul național”

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.