VIDEO/ Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR), la Bruxelles: Guvernul Poloniei nu și-ar permite să hărțuiască opoziția conservatoare, dacă acest comportament nu ar fi fost îngăduit de conducerea UE

Europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației partidului în PE, a declarat, marți, la Bruxelles, că nu trebuie ca justiția să fie utilizată ca armă politică împotriva opoziției, așa cum se întâmplă în cazul Poloniei și al României.

Prezent într-o ședință a grupului ECR (Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni- n.red), liderul AUR a denunțat campania de intimidare lansată la București împotriva unor membri AUR, într-un dosar instrumentat politic. Totodată, Claudiu Târziu a subliniat că o situație similară, cu care se confruntă și opoziția din Polonia, nu ar fi polibilă fără acordul Uniunii Europene.

„Nu și-ar putea permite Guvernul Poloniei să hărțuiască în asemenea mod opoziția, dacă acest comportament nu ar fi fost îngăduit de conducerea Uniunii Europene.

Dacă era vorba de un alt guvern, Comisia Europeană ar fi cerut reglementări, ar fi cerut măsuri împotriva lui.

La fel se întâmplă în România. Sute de membri ai partidului AUR, pe care îl reprezint în Parlamentul European, sunt hărțuiți de organele de cercetare penală, fiind chemați la audieri, chipurile în calitate de martori, dar li se pun întrebări strict politice, pe o speță care nu există, doar pentru a fi intimidați și a fi scoși din lupta electorală care ne așteaptă.

Nici o poziție din partea CE în acest sens, deși am reclamat, am arătat că este o hărțuire a opoziției. Partidele aflate la guvernare în România, PSD și PNL, sunt total obediente Comisiei Europene, mai ales doamnei Ursula von der Leyen.

Trebuie să fim conștienți că dacă noi aici, în acest grup (ECR- n.red) măcar pe subiectele acestea care ne amenință pe toți, atunci mare lucru nu vom putea face”, a spus europarlamentarul Claudiu Târziu.

Reamintim că mai mult de 60 de responsabili ai fostului guvern polonez condus de partidul naţionalist Lege şi Justiţie (PiS) au fost până în prezent inculpaţi pentru delicte legate de folosirea fondurilor şi alţi peste o sută sunt investigaţi, a declarat, recent, premierul Donald Tusk, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.