Viitor sumbru. Se deschide prima clasă fără profesori

Un experiment controversat va avea loc la Londra, unde o școală privată va deschide prima clasă în care inteligența artificială (AI) va înlocui profesorii tradiționali.

Pentru asta, elevii vor plăti 27.999 de lire sterline pe an, scrie Sky News, citat de Antena 3.

Proiectul pilot își propune „să evalueze eficiența acestei tehnologii în educație”, analizând cum pot elevii să învețe într-un mediu complet automatizat. 20 de elevi vor lua parte la acest proiect pilot. Ei vor folosi platforme AI și căști de realitate virtuală pentru a învăța, cu un plan de lecții personalizat care se adaptează nevoilor lor.

„Cred că este foarte dificil să atingem nivelul de precizie și acuratețe al IA”, declară John Dalton, directorul școlii.

Deși AI gestionează majoritatea materiei, trei „antrenori de învățare” vor fi prezenți în sală pentru a oferi suport și a preda materii pe care AI încă nu le poate aborda eficient, cum ar fi arta și educația sexuală, notează sursa citată.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Viitor sumbru. Se deschide prima clasă fără profesori”

  1. Toată tevatura asta cu inteligența artificială nu este – dupa parerea mea – decît tot o tactică în sprijinul depopularii. Căci profesorii lipsiți de obiectul muncii , elevii care nu mai pot fi numiți astfel întrucît ei își iau cunoștințele de la o mașină,
    ( cum poate fi o mașină profesorul unui om, mă întreb ? ) , toți aceștia sunt de fapt esuati, ba încă tinerii plătesc și sume colosale pentru a fi distruși și a nu mai avea nici o priză cu realitatea .

    Ori este vorba despre altceva aici, ținînd cont că este vorba despre o școală privată, loc unde se poate petrece orice , la adăpost de indiscreție publică. Pot fi confectionati și Candidați manciurieni prin programe de control mintal , dacă e pe așa , nimic surprinzător.

    În orice caz, toate lucrurile care se fac în detrimentul societății se fac sub ochii noștri, însă din păcate noi ne-am pierdut vederea și bunul simț în mod definitiv și ireversibil.

  2. S-a mai incercat in timpul fandemiei, ca urmare in tarile nordice s-a renuntat la scoala online. Daca nici un profesor online nu a dovedit eficienta, ce pretentii sa avem de la un robot fara sentimente? „Elevii” isi vor pierde timpul si banii parintilor si atat. Cat despre educatia sexuala, s-o lasam balta, scoala nu trebuie sa aiba nimic de-a face cu sexul.

Comentariile sunt închise.