Zile și nopți de luptă și speranță în localitățile grav afectate de inundații

Patru persoane și-au pierdut viața și mii de gospodării au fost inundate, în urma inundațiilor care au afectat mai multe localități din Moldova.

Potrivit IGSU, cea mai dramatică situația s-a înregistrat în județul Galați, unde inundațiile au afectat 12 localități.

„Salvatorii gălățeni au petrecut o noapte albă, luptând neobosit cu fronturile mișcătoare ale viiturii care a lovit localitățile Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Pechea, Costache Negri și Cudalbi. Cu inima plină de curaj și devotament, ei au salvat persoane blocate în case, pe acoperișuri și în mansarde, riscându-și propriile vieți pentru a le proteja pe ale altora.

Pentru a avertiza populația despre inundațiile produse, a fost emis un mesaj RO-Alert. În aceste momente dificile, salvatorii noștri nu au oferit doar ajutor fizic, ci și sprijin psihologic celor afectați. Ei au sfătuit populația din zonele afectate să nu își pună viața în pericol încercând să se salveze singuri și să nu se izoleze în case, ci să urmeze cu încredere sfaturile autorităților.

Pentru gestionarea acestor efecte produse din cauza precipitațiilor abundente, la nivel national sunt pregătiți încă de dimineața să intervină pompieri, polițiști, jandarmi, dar și autoritățile publice din zonele afectate.

Suntem profund recunoscători pentru eforturile și sacrificiile salvatorilor gălățeni. Gândurile noastre se îndreaptă către toți cei afectați de aceste inundații. Împreună, cu solidaritate și speranță, vom trece peste aceste încercări”, a transmis, duminică dimineața, pe Facebook, ISU Galați.

Pe același subiect:

Patriarhul României, apel la solidaritate cu persoanele afectate grav de inundații


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Zile și nopți de luptă și speranță în localitățile grav afectate de inundații”

  1. Despre starea digurilor nu s-a spus nici un cuvînt. Aceste scene sunt repetitive , în fiecare an petrecindu-se aceleași lucruri chiar dacă în localități diferite .
    Totdeauna se dă vina pe ” viituri ” însă niciodată nu este prezentată starea de întreținere ( sau delăsare ) a digurilor și a eclavelor , a malurilor râurilor , a căror structură ar trebui menținută în stare perfectă care să nu permită scurgerea ” viiturilor ” în terenurile aferente.
    Că nu vorbim totuși despre tsunami , ci despre ploi abundente venite ca să zic așa ” din senin ” ( sau din sateliți).

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.