Aplicație de călătorie pentru digitalizarea pașapoartelor și cărților de identitate, din 2030. Anunțul Comisiei Europene

Comisia Europeană a anunțat că a adoptat două propuneri de digitalizare a pașapoartelor și a cărților de identitate, pentru persoanele care călătoresc în și dinspre spațiul Schengen, notează Calea Europeană.

Potrivit sursei citate, Comisia propune un cadru comun pentru utilizarea documentelor de călătorie digitale și o nouă „aplicație de călătorie digitală a UE”.

„Propunerea de astăzi de a digitaliza pașapoartele și cărțile de identitate deschide calea către o experiență de călătorie mai transparentă și mai sigură. Aceasta permite călătorilor să se deplaseze mai ușor și mai rapid pe teritoriul UE. Știm că mulți europeni consideră că acesta este un avantaj al Uniunii noastre”, susține Vera Jourova, vicepreședinta Comisiei Europene pentru valori și transparență.

Noi norme de introducere a pașapoartelor și cărților de identitate digitale

Actele de călătorie digitale sunt o versiune digitală a datelor stocate în pașapoarte și cărți de identitate. Datele includ informații conținute în cipul pașaportului sau al cărții de identitate, inclusiv imaginea facială a titularului, dar nu și amprenta digitală. Un document de călătorie digital poate fi stocat pe un telefon mobil.

Călătorii vor putea solicita sau utiliza gratuit această versiune digitală a documentelor lor în mod complet voluntar, se precizează în comunicat.

Aplicația de călătorie digitală a UE

Aplicația va fi dezvoltată de Comisie, cu sprijinul eu-LISA, și implementată la nivelul UE. Aplicația va fi disponibilă pentru toți cetățenii UE și non-UE care dețin un pașaport biometric sau o carte de identitate UE și care călătoresc către sau din spațiul Schengen.

Aplicația de călătorie digitală a UE va deveni disponibilă începând cu 2030. Aceasta va oferi posibilitatea de a stoca acreditările digitale de călătorie în portofelul european de identitate digitală.

Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European trebuie acum să convină asupra propunerilor.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Aplicație de călătorie pentru digitalizarea pașapoartelor și cărților de identitate, din 2030. Anunțul Comisiei Europene”

  1. Daca nu bagam de seama , acesti oameni ne vor transforma si pe noi in curind in fiinte digitale .
    Oricum , inchisoarea digitala e gata pregatita , ne asteapta cu portile larg deschise , crima organizata de la Forumul Economic de la Davos in frunte cu nazistul Schwab discuta acum despre declansarea unui hiperatac cibernetic care sa faca introducerea monedei digitale pe plan mondial INERENTA !

    Consider ca nimeni nu trebuie sa mearga in directia aceasta impusa, caci merge la moarte sigura si ii trage si pe ceilalti cu el !

    Cu atit mai mult cu cit momeala e prezentata atit de atragator !

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.