Consiliul Agricultură și Pescuit se reunește la Luxemburg, în perioada 21-22 octombrie 2024, viitorul Politicii Agricole Comune (PAC) fiind unul dintre cele mai importante subiecte anunțate de Consiliu.
Potrivit sursei citate, miniștrii Agriculturii urmează se aprobe un set de concluzii privind viitorul PAC după 2027.
De ce este important
Încă de zilele trecute, presa internațională a semnalat că, în viitorul cadru financiar multianual (CFM), Bruxellesul intenționează să condiționeze accesarea fondurilor europene de îndeplinirea anumitor reforme.
Astfel, potrivit unui document consultat de Politico, oficialii de la Bruxelles responsabili cu bugetul UE au făcut un set de recomandări privind condițiile pe care statele membre ar urma să le îndeplinească, din 2028, pentru a beneficia de finanțare europeană.
Practic, aproximativ 530 de programe care sunt în vigoare în prezent ar urma să fie reunite într-un singur fond, care va determina cheltuielile în diverse sectoare, de la subvenții agricole la locuințe sociale.
De exemplu, documentul arată că țările vor trebui să abordeze problema diferențelor de gen pentru a primi bani pentru locuințe sociale sau să promoveze agricultura ecologică pentru a accesa finanțarea europeană.
Până la ora transmiterii acestei știri, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, nu a comunicat nimic pe acest subiect.
Alte teme pe agenda Consiliului Agricultură și Pescuit:
Miniștrii Agriculturii reuniți la Luxemburg vor mai discuta despre principalele provocări cu care se confruntă lanțul alimentar al UE, precum și despre aspecte legate de comerț în domeniul agriculturii.
Mai multe detalii despre Consiliului Agricultură și Pescuit sunt disponibile aici.
- Premierul Ciolacu se întâlnește cu Viktor Orban, vineri, la Budapesta. Din delegația României face parte și Kelemen Hunor, președintele UDMR - 22 noiembrie 2024
- Premierul Viktor Orban anunţă că îl va invita pe Netanyahu în Ungaria pentru a sfida mandatul de arestare al CPI - 22 noiembrie 2024
- Prezidențiale 2024. Românii își aleg viitorul președinte. A început votul în diaspora - 22 noiembrie 2024
Bineînțeles , nimeni nu poate avea doar beneficii , fără a avea și obligații , față de Hidra oligarhică . Sigur că deși transgenderii nu au nimic de-a face cu agricultura, ei preferând ocupații mult mai diferite decât munca serioasă și curată, aceștia sunt invocați doar pentru condiționarea obținerii unor facilități sau ajutoare , lucru obișnuit la cămătari și șantajiști .
Agricultura ecologică în viziunea organizației paneuropene însemnând de fapt distrugerea agriculturii sănătoase și înlocuirea ei cu plante și animale modificate genetic , precum și o sumedenie de condiționări prin delegarea ” Autorităților ” locale care desigur vor bate pas de defilare la orice fluierat venit de la Bruxelles .
Pentru oligarhia mondială , Agenda 21 nu trebuie ratată, căci se fac eforturi susținute pentru atingerea obiectivelor acesteia de secole, iar din 1992 la Rio obiectivul a fost și declarat public , acesta fiind :
” Terra , cu tot ce există pe ea și înăuntrul ei , trebuie să fie ” In Our Hands ” ( În mâinile noastre ) ! Și nu o să ne împiedicați voi, biete târâtoare ce depindeți de noi în toate , să ni le atingem ! ”
Sau cam așa ceva .
Vrajeala , domnule , bulgarii i-au noi nu luam nimic , decat ” nerespecatare conditii ” privind Banii pentru „Marea afacere cereala in zona cu Ukraina ” in folosul ” unora ” si in detrimenul altora ” Poate daca avem ” ouate ” , inchideam granita cu Ukraina , la cereale si banii europeni ” veneau fara numar , fara numar ” daca ” aveam ouate , ca bugarii cu ouale ukrainiene „