Cine sunt judecătorii CCR care au eliminat-o pe Diana Șoșoacă din cursa prezidențială

Cinci judecători ai Curții Constituționale, în frunte cu președintele Marian Enache, au votat sâmbătă pentru admiterea unei contestații față de candidatura Dianei Șoșoacă (Partidul SOS) la alegerile prezidențiale.

Cei cinci judecători CCR care au votat pentru admiterea contestației sunt, potrivit surselor G4Media, Marian Enache (propus de PSD), Bogdan Licu (fost prim adjunct al procurorului general, susținut de PSD), Attila Varga (propus de UDMR), Cristian Deliorga (fost judecător la Curtea de Apel Constanța, propus de PSD) și Gheorghe Stan (fost șef controversat al Secției Speciale pentru magistrați, propus de PSD).

Împotriva contestației au votat Laura Iuliana Scîntei (fost parlamentar PNL) și Mihaela Ciochină (propusă de președintele Klaus Iohannis).

Două judecătoare au lipsit de la ședința CCR – Simina Tănăsescu și Livia Stanciu.

Bogdan Licu a fost protejat de Academia SRI în scandalul suspiciunilor de plagiat la doctorat, după cum a scris G4Media în 2020.

Pe același subiect:

UPDATE/ Curtea Constituțională a anulat decizia BEC privind înregistrarea candidaturii Dianei Iovanovici-Şoşoacă (oficial)

Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR): Decizia CCR de azi de a interzice candidatura Dianei Șoșoacă la președinția României este una politică, nu una motivată legal


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.