Datoria externă a României a explodat! Guvernanții au amanetat viitorul generațiilor următoare

Datoria externă totală a României (publică şi privată) a crescut în perioada ianuarie-august 2024 cu 14,1 miliarde euro fată de nivelul din 31 decembrie 2023, la 182,5 miliarde euro, arată datele publicate luni de BNR.

Din suma totală, datoria externă a administrației publice a ajuns la 87,7 miliarde euro, cu 14% peste nivelul înregistrat în decembrie 2023, când datoria externă a administrației publice a fost de 76,9 miliarde euro. În ianuarie 2024, Marcel Boloş, ministrul Finanțelor, declara la Digi 24 că deficitul bugetar al României pentru 2024 va fi în jur de 5% din PIB. În realitate, deficitul bugetar va fi mult mai mare.

Analiştii financiari prognozează deficit bugetar de 7,3% în 2024 şi creștere economică de 1,7%. În același timp, deficitul comercial al României a crescut cu 13,2% în primul semestru al anului 2024, atingând o valoare de 15,090 miliarde de euro. În timp ce importurile au crescut cu 1% în primele șase luni ale anului 2024, exporturile au înregistrat o scădere de 2,4%, ceea ce accentuează dezechilibrul comercial.

Guvernările care s-au succedat până acum la conducerea României au amanetat viitorul generațiilor care urmează pentru că aproape tot ce au împrumutat s-a dus pe consum. Și cum România nu prea produce, a trebuit să importe masiv. Banii împrumutați, în loc să fie investiți în proiecte și activități productive, s-au dus înapoi de unde au venit. E similar cu împrumuturile făcute de la un casino pentru a juca la păcănele. După ce i-ai jucat și ai rămas fără ei, mai trebuie să-i plătești încă odată, dar de data asta cu dobândă.

Exact asta au făcut guvernele României. Dacă fiecare român ar trebui să pună mână de la mână pentru a plăti datoria publică a țării, ar trebui să facă rost de aproximativ 45.000 de lei, adică 10.000 de dolari.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Datoria externă a României a explodat! Guvernanții au amanetat viitorul generațiilor următoare”

  1. Asa zisa Datorie publica este prezentata in euro .

    Ori, in primul rind, euro nu este moneda nationala a romanilor, asa incit aceasta ” datorie ” nu poate fi platita intr-o moneda straina, cu atit mai mult cu cit euro este o moneda inventata de bancherii internationali la inceputul acestui mileniu . Fiind deci artificiala, iar datoria , drept urmare , inexistenta .

    Conversiunile valutare fiind si ele doar un joc abil de numerologie .

    In al doilea rind nu poporul esre responsabil de aceste sume uriase, ci cei care au semnat in numele lui fara sa ii ceara acordul .

    Ca atare, degeaba ni se tot aduce la cunostinta valoarea ” datoriei publice ” , caci acest lucru nu ne privesre pe noi .

    Infricosarea naivilor cu datorii la care ei nu au luat parte in nici un fel are doar scopul de a induce o stare de vinovatie la acestia si a pregati confiscarile de terenuri si bunuri de la populatie in cadrul Agendei 21 .

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.