Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR): Decizia CCR de azi de a interzice candidatura Dianei Șoșoacă la președinția României este una politică, nu una motivată legal

Europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației partidului în PE, a criticat în termeni duri decizia CCR de a interzice candidatura Dianei Șoșoacă la președinția României, spunând că a fost vorba despre o hotărâre politică, nu una motivată legal.

Potrivit liderului AUR, dacă Diana Șoșoacă ar fi adus atingere ordinii constituționale, nu ar fi putut ocupa nicio funcție de demnitate publică.

„Atenție cu democrația pe scări!

Decizia CCR de azi de a interzice candidatura Dianei Șoșoacă la președinția României este una politică, nu una motivată legal.

E o decizie extrem de gravă, pentru că persoane numite au ajuns să hotărască peste voința poporului și pe baza unor argumente izvorîte dintr-o interpretare strict politică.

Dacă lucrurile ar fi stat altfel, iar candidata ar fi adus atingere ordinii constituționale, nu ar fi putut ocupa nici o funcție de demnitate publică și ar fi înfundat pușcăria deja.

CCR a creat astăzi un precedent foarte primejdios. Și, în plus, prestigiul CCR este grav afectat.

Pentru ce? Pentru că așa își imaginează cineva că va ajunge mai lesne la Cotroceni?

Știți bine că nu am nici o simpatie pentru modul în care înțelege Diana Șoșoacă să facă politică, dar aici nu e atît vorba despre ea, cît despre starea democrației în România”, a transmis, sâmbătă, europarlamentarul Claudiu Târziu.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.