Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR): România trebuie să solicite CE suspendarea de urgență a importurilor de ouă din Ucraina, așa cum a făcut și Bulgaria

România trebuie să solicite Comisiei Europene (CE) suspendarea de urgență a importurilor de ouă ieftine din Ucraina, așa cum a procedat și Bulgaria, a transmis, joi, europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației partidului în Parlamentul European.

„România trebuie să acționeze! Este timpul să solicităm suspendarea de urgență a importurilor de ouă ieftine din Ucraina! Așa cum au procedat cu succes vecinii noștri bulgari.

De săptămâni, fermierii români se confruntă cu o invazie a ouălor provenite din Ucraina, la standarde îndoielnice, vândute cu prețuri de dumping. Aceste produse sunt cu peste 30% mai ieftine decât cele românești, punând în pericol nu doar sănătatea consumatorilor, ci și viitorul agricultorilor care respectă legea.

Ministerul Agriculturii a cerut o „intervenție” din partea Comisiei Europene, dar reacția este, din păcate, slabă și neclară. De ce nu cere, așa cum au făcut bulgarii, suspendarea imediată a acestor importuri dăunătoare?

A venit timpul să protejăm sănătatea românilor și să sprijinim fermierii români! Aceste ouă și toate celelalte produse de proveniență ucraineană nu au ce căuta pe piața noastră”, a transmis, joi, pe Facebook, europarlamentarul Claudiu Târziu.

Declarația a fost făcută în contextul în care importurile de ouă au invadat piețele și magazinele din România.

Cu o situație similară se confruntă și Bulgaria, însă ministrul bulgar a solicitat încă de săptămâna trecută interzicerea importului de ouă din Ucraina.

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a recunoscut, abia joi, că există o problemă cu importurile de ouă din Ucraina care au invadat piețele din Românie și a declarat că este nevoie de o intervenţie a Comisiei Europene.

Pe același subiect:

Bulgaria a cerut CE interzicerea importurilor de ouă din Ucraina. Care este situația în România

Ministrul Agriculturii, reacție seacă și întârziată la importurile de ouă din Ucraina: Este nevoie de o intervenţie a Comisiei Europene

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.