Liderii UE se reunesc Bruxelles. Ucraina, migrația și schimbările climatice, pe ordinea de zi a Consiliului European

Liderii UE se reunesc la Bruxelles, în cadrul Consiliului European, pentru a discuta despre Ucraina, Orientul Mijlociu, competitivitate, migrație și afacerile externe.

Înaintea reuniunii Consiliului European, liderii UE și cei din regiunea Golfului au participat la primul summit UE-Consiliul de Cooperare al Golfului, care a aut loc la 16 octombrie 2024, a informat Consiliul European.

Ucraina

Potrivit sursei citate, liderii UE vor discuta despre războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. UE își exprimă angajamentul pentru o pace justă și de durată în Ucraina, bazată pe principiile Cartei ONU și ale dreptului internațional.

„În ceea ce privește sprijinul militar, liderii vor examina progresele înregistrate cu privire la furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană, muniții și rachete, precum și la măsurile de asistență din cadrul Instrumentului european pentru pace și la asistența bilaterală din partea statelor membre ale UE.

Pentru a ajuta Ucraina să se pregătească pentru iarnă și perioada ulterioară, liderii vor discuta despre modalitățile de consolidare a sectorului energetic al Ucrainei și a infrastructurii sale critice, care au fost ținta unor bombardamente persistente din partea Rusiei”, se precizează în comunicat.

Migrație

Liderii UE vor purta o discuție aprofundată privind migrația și vor face un bilanț al punerii în aplicare a abordării cuprinzătoare privind migrația, asupra căreia au convenit în cadrul reuniunii extraordinare a Consiliului European din 9 februarie 2023. În acest context, ei se vor focaliza pe: acțiunea externă, consolidarea controlului frontierelor externe ale UE, sporirea numărului de returnări și accelerarea acestora, combaterea instrumentalizării migranților, a traficului de persoane și a introducerii ilegale de migranți.

Schimbări climatice și biodiversitate

Consiliul European va face bilanțul pregătirilor pentru reuniunea Conferinței ONU privind diversitatea biologică, programată a avea loc la Cali, în Columbia, în perioada 21 octombrie-1 noiembrie 2024, și pentru reuniunea Conferinței ONU privind schimbările climatice (COP29), care se va desfășura la Baku, în Azerbaidjan, în perioada 11-22 noiembrie 2024.

Orientul Mijlociu

Liderii UE vor discuta despre cele mai recente evoluții din Orientul Mijlociu, în special despre escaladarea dramatică a violenței în regiune.

Afaceri externe

În funcție de evenimente, liderii UE pot aborda chestiuni specifice de politică externă, inclusiv evoluțiile din Georgia, Republica Moldova, Venezuela și Sudan.

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Liderii UE se reunesc Bruxelles. Ucraina, migrația și schimbările climatice, pe ordinea de zi a Consiliului European”

  1. In opinia mea nu exista ” lideri UE ” . Exista doar slugile oligarhiei mondiale ( bancherii internationali iudei , iar in dosul acestora marile familii nobiliare venetiene – feniciene – impinzite peste tot in lume dar cu precadere la Londra , ce le detin bancile si toate corporatiile mondiale , sub nume false ) .

    Lider este un cuvint important si care are greutate , ce inseamna conducator . Un conducator este un avanpost , un far . Actualii birocrati cu costumele lor si armatele de secretari si garzi de corp nu au curajul nici macar sa mearga neinsotiti la toaleta, daramite sa il aiba pe cel al unui fruntas in stat .

    Acesti yes- men se intrunesc la Bruxelles pentru a-si primi ordinele de la cei ce ii hranesc , pentru ca apoi sa isi terorizeze popoarele oe care le tradeaza in mod constant si pe care le mint de fiecare data cind deschid gura .

    Acesti ” lideri ” sunt doar oamenii de paie ai oligarhiei mondiale , eu una nu vad pe nici unul in fruntea vreunei osti in afara celei de consilieri personali , slugile slugilor .

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.