Miniștrii Mediului și cei de Externe ai UE se reunesc, luni, la Luxemburg, pe ordinea de zi fiind anunțate teme precum schimbările climatice, războiul din Ucraina și alegerile din Georgia, potrivit comunicatelor transmise de Consiliu.
Luni, 14 octombrie, miniștrii Mediului din UE vor discuta despre Convenția ONU asupra schimbărilor climatice, Tratatul mondial privind materialele plastice și Strategia UE privind substanțele chimice, anunță Consiliul.
Convenția ONU asupra schimbărilor climatice
Se preconizează că miniștrii mediului din UE vor aproba concluzii privind pregătirile pentru cea de a 29-a Conferință a părților (COP29) la Convenția-cadru a Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice. COP29 va avea loc la Baku (Azerbaidjan) în perioada 11-22 noiembrie 2024.
Convenția ONU privind biodiversitatea
Miniștrii urmăresc, de asemenea, să aprobe concluzii privind cea de a 16-a Conferință a părților (COP16) la Convenția privind diversitatea biologică, care urmează să aibă loc la Cali (Columbia) în perioada 21 octombrie-1 noiembrie 2024.
Tratatul mondial privind materialele plastice
Miniștrii mediului din UE vor desfășura, de asemenea, un schimb de opinii în vederea pregătirii pentru cea de a cincea sesiune a Comitetului interguvernamental de negociere (INC-5), care va avea loc la Busan (Republica Coreea) în perioada 25 noiembrie-1 decembrie 2024.
Strategia UE privind substanțele chimice
Pe baza informațiilor primite din partea Comisiei, miniștrii vor face un bilanț al punerii în aplicare a Strategiei UE privind substanțele chimice și vor oferi orientări cu privire la etapele următoare.
Consiuliul Afacerilor Externe
Consiliul Afaceri Externe din luna octombrie va începe la ora 10.00 la Luxemburg și va fi prezidat de Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, a informat Consiliul.
Potrivit sursei citate, miniștrii Afacerilor Externe din UE vor discuta despre agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, după un schimb de opinii informal cu ministrul ucrainean al afacerilor externe, Andrii Sibiha, prin videoconferință.
Totodată, Consiliul va purta o discuție despre situația din Orientul Mijlociu, din perspectiva ultimelor evoluții.
În cadrul afacerilor curente, miniștrii afacerilor externe din UE ar urma să primească informații despre alegerile din Georgia și Republica Moldova. De asemenea, este posibil să se refere la situația din Cornul Africii și din Venezuela.
- Premierul Marcel Ciolacu, în presa austriacă: Forțele extremiste trebuie izolate - 23 noiembrie 2024
- Iniţiatorul constituirii Bisericii Ortodoxe Române din Ucraina, Eugen Pătraş, interdicţie de a intra pe teritoriul ucrainean - 23 noiembrie 2024
- Europarlamentarul Claudiu Târziu, la Iași: Vă chem să mergeți la vot și să alegeți oameni care țin cu România! - 22 noiembrie 2024
In opinia mea , adunarea va consta in enumerarea masurilor care se iau de acum inainte pentru a ne putea inchinga cit mai subtil posibil, a ne imbrobodi si mai mult decit pina acum cu tot felul de retorici care de care mai mincinoase si mai propagandistice, pentru se putea apropia cit mai mult de obiectivul Agendei 21 ce era anuntata in 1992 prin sigla unei miini deschise ce cuprindea globul pamintesc in causul palmei si sub care era scris ” In our hands ” , adica ” In miinile noastre ” . Adica o planeta captiva .
Ale cui or fi fiind aceste miini lacome si hraparete daca nu ale suspectilor obisnuiti ce detin marile banci internationale , marile corporatii, marea presa internationala, organizatiile militare internationale , intr-un cuvint, ale celor 300 ce conduc lumea ?