Moment istoric! Peste 350.000 de credincioși au participat la pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași. Peste 40.000 de oameni au rostit rugăciunea „Tatăl nostru”

Peste 350.000 de oameni au participat, în perioada 8-15 octombrie la pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași și la evenimentele organizate de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, anunță Doxologia.

Potrivit informațiilor transmise de Jandarmerie, în cele 7 zile de manifestări, peste 270.000 de persoane au participat la pelerinajul Sfintei Cuvioase Parascheva și peste 90.000 de persoane au fost prezente la celelalte evenimente organizate la Mitropolia Moldovei și Bucovinei: slujbele religioase, procesiunea „Calea Sfinților” și Sfânta Liturghie de hram, oficiată pe 14 octombrie pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Luni, 14 octombrie, de sărbătoarea Sf. Parascheva, peste 40.000 de oameni au rostit într-un glas rugăciunea „Tatăl nostru”.

În total, 350.000 de persoane s-au bucurat de slujbele religioase și de celelalte evenimente dedicate hramului.

Marți seara, 15 octombrie, începând cu ora 20.30, moaștele Sfintei Parascheva au fost purtate de preoți în procesiune și așezate înapoi în Catedrala Mitropolitană.

Pe același subiect

Peste 160.000 de pelerini au ajuns la Sf. Parascheva de la Iași și peste 50.000 așteaptă la rând, duminică, 13 octombrie

O familie împodobește baldachinul Sfintei Parascheva de la Iași, pentru al 21-lea an consecutiv

Racla cu moaștele Sf. Pantelimon a fost adusă de la Muntele Athos la Iași, la Sf. Parascheva

 

 

 

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.