Parada portului popular și spectacol folcloric, sâmbătă, în București, la Șezătoarea românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Sute de români din Covasna, Harghita și Mureș vin în Capitală, sâmbătă, 19 octombrie, la un eveniment cultural de excepție.

Este vorba despre „Șezătoarea românilor din Covasna, Harghita și Mureș”, eveniment organizat de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș și de Calea Neamului.

„Începând cu ora 11:00, ne vom închina la Troița românilor din Covasna și Harghita, amplasată la Biserica „Sf. Gheorghe Nou” din București, un loc sacru care ne aduce aminte de rădăcinile noastre. După aceasta, vom porni într-o paradă a portului popular spre Piața Universității, unde ne vom bucura de tradiții și folclor autentic”, au anunțat organizatorii.

Programul evenimentului este următorul:

11:00 – 12:30: Sosire în București și închinare la Troița românilor din Covasna și Harghita

12:30: Paradă a portului popular spre Piața Universității

13:00: Spectacole folclorice cu ansambluri, grupuri vocale, artiști și interpreți din cele trei județe

„Haideți să ne unim sufletele și să sărbătorim împreună frumusețea tradițiilor noastre românești! Așteptăm cu drag toate grupurile, organizațiile și instituțiile care doresc să participe și să prezinte valorile și tradițiile din inima României.

Motto:

„Pentru toți românii care-și sunt stăpânii

Soarele răsare-n București”

Vă așteptăm cu drag și entuziasm!”, au transmis organizatorii, printr-un comunicat de presă.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.