Pe ce se mai toacă banii publici: Festival LGBT despre cultura queer, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Primăria Capitalei. Radio România Cultural, printre partenerii media

În perioada 11-20 octombrie, în Capitală se desfășoară Festivalul de film queer, proiect inițiat de comunitatea LGBT și finanțat din bani publici și europeni.

Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul evenimentului, proiectul este organizat de Art 200 și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Primăria Capitalei. În plus față de banii de la buget, există și o cofinanțare de la Comisia Europeană. Suma totală de care beneficiază acest proiect nu este făcută publică.

„ART200 este un festival de film queer, un proiect apărut la inițiativa unor persoane din comunitatea LGBTQIA+, din pasiune pentru filme și cultură queer, și din nevoia de a discuta și a aduce împreună cât mai multe persoane și identități din comunitatea din care facem parte.

Ne dorim ca, prin filmele proiectate, evenimentele organizate și persoanele implicate, să încurajăm, în măsura în care putem, autoreprezentarea, colaborarea și o abordare intracomunitară a problemelor cu care ne confruntăm ca persoane LGBTQIA+”, anunță organizatorii.

Radio România Cultural se regăsește printre partenerii media, alături de Revista Cutra și Cinefilia.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Pe ce se mai toacă banii publici: Festival LGBT despre cultura queer, finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Primăria Capitalei. Radio România Cultural, printre partenerii media”

  1. Sabbatai Zevi si Jacob Franck au fost doi evrei ce au trait in secolul XVII respectiv XVIII, si care au fost capii unor secte ce practicau satanismul .
    Faptul ca acest asa zis festival este ” queer ” ( ciudat ) ma duce cu gindul la ei si la dezmatul propovaduit de acestia .
    Demolarea oricaror norme de morala , vicierea si pervertirea sufletelor tineretului, pornografia ca modalitate de existenta sociala si prezentata sub eticheta de ” toleranta ” sau de ” libertate ” , nu mi se par decit derivate ale acelor practici sataniste al caror arhetip sunt cei doi indivizi numiti mai sus .
    Cit despre vreo legatura a acestui ” festival ” cu Cultura, nu vad nici una, ori poate ca sensul termenului trebuie schimbat pentru .ca Anormalitatea si Patologicul sa fie desemnate prin cuvintul Cultura .

    Intreb organizatorii acestui ” festival ” :

    CE VRETI SA FACETI DIN COPIII NOSTRI ?
    CE VRETI SA FACETI DIN ACEASTA TARA ?

    Răspunde
  2. Ai dreptate, Ana!
    Niște javre!
    LGBTQIA+ să stea dracului în locul sau locurile din care au venit și să ne lase în pace cu finanțările lor cu tot. Ce caută priimăria capitalei în toată povestea asta? Așa promovează primăria amintită cultura? Sau se referă la cultura de ciuperci sau alte plante?…
    Sa se șteargă cu banii lor la fund, după care să-i mănânce.

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.