Peste 160.000 de pelerini au ajuns la Sf. Parascheva de la Iași și peste 50.000 așteaptă la rând, duminică, 13 octombrie

Peste 160.000 de pelerini s-au închinat la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, până duminică la prânz, și peste 50.000 de creștini așteaptă la cozi de peste 6 kilometri. Timpul de așteptare trece de 20 de ore.

Imaginile sunt impresionante și nu mai au nevoie de niciun comentariu. Ele confirmă doar că inima României bate în aceste zile la Iași.

Numeroși pelerini veniți să se închine la baldachinul Sfintei Parascheva au luat parte în această dimineață, în ajun de sărbătoare, la Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană. Slujba a fost săvârșită de PS Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar la Arhiepiscopiei Iașilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, anunță Doxologia.

„Suntem chemați să fim oameni cu inimă bună și curată. Mulțumim lui Dumnezeu pentru darurile pe care ni le pune înainte, pentru întâlnirile și oportunitățile pe care le pune în viața noastră, mulțumim lui Dumnezeu pentru sfinții Săi, care rămân pentru noi pildă de îmbărbătare și izvor de har, pentru că osemintele lor, devenite sfinte moaște, arată că harul, odată unit cu omul, rămâne dătător de putere. De aceea sărutăm moaștele sfinților, pentru că am cunoscut acolo puterea și harul lui Dumnezeu. Am cunoscut că nu doar lucrarea omenească este îndestulătoare pentru a sfinți pe om, ci împreună lucrarea omului cu Dumnezeu. Mulțumim așadar lui Dumnezeu pentru sfinți, pentru întâlnirile pe care ni le pune înainte, pentru darurile Sale, și devenind oameni mulțumiți, împăcați cu ei înșiși și cu Dumnezeu, devenim oameni purtători de inimă curată și bună, pe care Domnul o recunoaște și căreia Domnul îi spune zi de zi, întru odihnă, „Bine, slugă bună şi credincioasă, peste puţine ai fost credincioasă, peste multe te voi pune, întru bucuria Domnului tău””, a spus PS Părinte Nichifor Botoșăneanul.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.