Pr. Adrian Agachi, Patriarhia Română: Avortul nu este un drept. Este o alegere. Alegerea de a lua o viață

Părintele Adrian Agachi, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, a transmis, marți, un mesaj impresionant, îndemnând la protejarea femeilor însărcinate și a copiilor nenăscuți, explicând că avortul nu este altceva decât alegerea de a lua o viață.

„În lumea antică, avortul era la ordinea zilei. Nu era un drept, devenise chiar o cutumă.

În cetatea antică a Spartei, nu doar avortul, ci și uciderea copiilor nou-născuți care aveau un handicap era un obicei recunoscut. De asemenea, în multe alte locuri, nenumărați copii ajungeau să fie abandonați imediat după naștere.

Totul până a apărut credința creștină. Încă din secolul al II-lea d.Hr. apar primele argumentații creștine fățișe împotriva a ceea ce înseamnă avortul, care au cutremurat orice conștiință încă vie a vremii.

Despre creștini, Epistola către Diognet, un text al cărui autor a rămas anonim, mărturisește următoarele: „Se căsătoresc ca toți oamenii și nasc copii, dar nu aruncă pe cei născuți” (sfârșitul sec. al II-lea d.Hr.).

Apologetul grec Atenagora din Atena mărturisea și el: „Și pe femeile care le ajută pe mame să avorteze le numim ucigașe și spunem că, pentru această colaborare a lor, vor avea să dea socoteală înaintea lui Dumnezeu” („Solie în favoarea creștinilor”, XXV – mijlocul sec. al II-lea d.Hr.).

La 25 de zile de la formarea embrionului, inima copilului începe să bată în uterul mamei.

Inima este primul organ care se formează și începe să pulseze semnalând noua viață prezentă în această lume…

A numi un „drept” oprirea unei inimi de la a bate înseamnă a nu cunoaște validitatea vieții pe care Dumnezeu a lăsat-o să ființeze în această lume.

Dacă ai opri oricare altă inimă din univers de la a bate, atunci ai fi acuzat de crimă.

Dacă ai opri-o pe a ta, cu de la sine putere, ai deveni un sinucigaș.

Dar zilnic sunt oprite bătăile multor inimi încă în curs de formare, iar acum numim acest act un „drept”.

Avortul nu este un drept. Este o alegere. Alegerea de a lua o viață.

Varianta ar fi să oferim cât mai multe opțiuni de ajutor, consiliere și suport femeilor însărcinate aflate sub presiunea violenței, a sărăciei, a unui mediu familial ostil care le îndeamnă să avorteze.

Au dreptul de a fi mame.  La fel cum și copiii lor, încă nenăscuți, au dreptul la viață”, a transmis, marți, pe Facebook, pr. Adrian Agachi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „Pr. Adrian Agachi, Patriarhia Română: Avortul nu este un drept. Este o alegere. Alegerea de a lua o viață”

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.