Președinta Parlamentului European, apel către statele membre pentru implementarea rapidă a Pactului UE privind Migrația și Azilul

Președinta Parlamentului European (PE), Roberta Metsola, a făcut, joi, un apel pentru implementarea rapidă a Pactului UE privind Migrația și Azilul, anunță Calea Europeană.

Declarația a fost făcută în cadrul reuniunii Consiliului European.

„Nu putem ignora efectele instabilității. Ce se întâmplă în Europa de Est, în Orientul Mijlociu, în Africa de Nord sau oriunde altundeva aproape de granițele noastre nu rămâne izolat, ci are consecințe asupra Europei. Iar acest lucru este cel mai vizibil în domeniul migrației”, a spus Roberta Metsola.

Roberta Metsola a subliniat că Pactul privind Migrația și Azilul, adoptat după un deceniu de blocaj politic, oferă un cadru solid pentru gestionarea migrației, însă succesul acestuia depinde de implementarea sa în momente de presiune.

Totodată, șefa PE a exprimat angajamentul instituției pe care o conduce de a sprijini statele membre în implementarea Pactului și de a coopera cu Comisia Europeană pentru a îmbunătăți acest cadru legislativ, dacă este necesar.

Reamintim că tot mai multe state membre își declară reticiența față de Pactul UE privind migrația.

Partidul conservator polonez PiS a propus, marți, un referendum național asupra pactului UE privind migrația. Europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației partidului în CE, a anunțat că susține ideea unui astfel de referendum privind Pactul european pentru migrație, după cum a relatat RostOnline.

Pe același subiect:

Pactul UE privind migrația și azilul, la un pas de votul final în Parlamentul European

Unanimitate în UE privind reforma în domeniul migrației. Solidaritate OBLIGATORIE între statele membre, în anumite situații, pentru preluarea migranților

Partidul AUR, poziție fermă împotriva Pactului UE privind migrația și azilul

După Polonia și Ungaria, Slovacia NU acceptă planul UE privind cotele de migranți. Premierul Robert Fico: Nu este solidaritate, este un dictat!

Ministrul Péter Szijjártó, despre Pactul UE privind migrația: Ungaria nu va accepta imigranţi ilegali, oricât s-ar insista la Bruxelles. Poporul maghiar a decis acest lucru în urma unui referendum


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.