Președintele Parlamentului georgian a PROMULGAT legea care interzice propaganda LGBT, trecând peste refuzul președintelui țării

Președintele Parlamentului georgian, Şalva Papuaşvili, a promulgat, joi, legea care interzice propaganda LGBT, la o zi după ce președintele Georgiei a refuzat să semneze această lege, anunță AFP, citată de News.ro.

„În conformitate cu Constituţia, am semnat azi (joi-n.red) legea privind valorile familiale şi protecţia minorilor pe care preşedinta Salome Zurabişvili nu a semnat-o miercuri”, a anunţat pe facebook Şalva Papuaşvili.

Reamintim că președinta Georgiei, pro-europeana Salome Zurabişvili, a refuzat să promulge legea votată de Parlament, prin care se interzice propaganda LGBT, după cum a relatat RostOnline.

Totuși, legea ar urma totuşi să intre în vigoare în condiţiile în care preşedintele Parlamentului are puterea de a o semna în cazul refuzului preşedintei ţării, ceea ce s-a și întâmplat.

Reamintim că, în septembrie, Parlamentul georgian a adoptat acest text de lege asupra „valorilor familiale şi protecţiei minorilor”, și care interzice propaganda LGBT și schimbarea de sex.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.