Guvernul Ciolacu a discutat, neoficial, cu reprezentanții Comisiei Europene, despre planul fiscal pentru 7 ani, însă documentul nu este dat publicității.
În presă s-a speculat că planul include creșteri de taxe începând de anul viitor, acesta fiind motivul pentru care guvernanții au decis să-l păstreze secret până după alegerile prezidențiale și parlamentare, notează Antena 3.
Potrivit unor surse guvernamentale, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a avut, miercuri, o nouă discuție cu oficialii de la Comisia Europeană pe tema planului fiscal. Planul a fost discutat în ședința de Guvern și va ajunge vineri pe masa Comisiei Europene.
În acest document, România se angajează să își reducă deficitul bugetar în decurs de șapte ani. Responsabilii guvernamentali s-au ferit să detalieze, în acest an electoral, taxele și impozitele pe care le vor plăti românii în viitorul apropiat. Discuția va avea loc abia de anul viitor.
Planul fiscal spune că România va implementa reforma fiscală în acord cu propunerile venite de la Banca Mondială. Iar Banca Mondială a recomandat Guvernului de la București să crească TVA-ul, să treacă la impozitul progresiv, să crească, de asemenea, taxele pe proprietate și să elimine facilitățile fiscale.
România, împovărată de datorii! Statul va ajunge să plătească dobânzi de aproape 100 miliarde lei pe an.
Costul Guvernului cu dobânzile va ajunge în 2031 la 99,7 miliarde lei, față de un nivel previzionat pentru 2024, de 36,2 miliarde lei, în timp ce ponderea în PIB a cheltuielilor cu dobânzile va urca, de asemenea, puternic, conform datelor analizate de Profit.ro, de la 2% din PIB în acest an la 3,5% din PIB, prevede planul fiscal pe șapte ani pregătit de către Guvern pentru a fi trimis Comisiei Europene, anunță și Profit.ro.
Potrivit sursei citate, un cost tot mai ridicat cu dobânzile înseamnă că statul trebuie să majoreze taxe pentru a colecta sumele necesare cheltuielilor mai ridicate sau va direcționa către dobânzi bani care altfel ar fi putut fi cheltuiți în domenii de interes pentru populație, cum ar fi sănătate sau învățământ.
- Prezidențiale 2024. Românii își aleg viitorul președinte. A început votul în diaspora - 22 noiembrie 2024
- După George Simion, Claudiu Târziu e acuzat că ar avea interdicție în Ucraina. „Nu mă sperie nici securiștii ucraineni și nu mă vor opri nici agenții lor de influență din România!” - 21 noiembrie 2024
- Noul tren Alstom s-a stricat a doua zi după inaugurare. Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR): Brigada PSD ne lasă moștenire un munte de maculatură de propagandă și o țară devastată de incompetență - 21 noiembrie 2024
Dar nu bunastarea populatiei ii preocupa pe acesti oameni , ci Decimarea ei !
Toate cele descrise in articol – de altfel foarte bun privitor la alertarea celor ce au renuntat sa mai stea nepasatori la cele ce li se intimpla – toate aceste obiective fac parte din Agenda 21 ca de obicei, chiar daca purtind nume diferite ( Marea resetare, Schimbarea climaterica, Salvarea planetei, etc ) . Unul si acelasi obiectiv .
In domeniul fiscalitatii descris in articol , trebuind sa atraga taxari atit de mari incit populatia, nemaiputindu-le face fata, sa ceara singura schimbari de tipul renuntarea la proprietate sau venitul unic universal, pe linga banii virtuali sau creditul social.
Iar atunci guvernul manipulat din umbra de bancile camataresti , sa vina rapid ” in ajutor ” instaurind aceste schimbari si inlantuindu-ne definitiv in robia talmudisto-oligarhica .
Toate acestea duc in acelasi loc, adica dictatura totalitarista intr-o lume modificata biologic si social , cu o economie pur virtuala si disparitia treptata a omului ca specie unica rationala , emotionala si artistica .