România, la dispoziția lui Elon Musk pentru teste privind funcționarea sateliților. Suntem prima țară din lume în care se face așa ceva, cu acordul statului

Starlink, operatorul serviciului omonim de internet prin satelit, controlat de SpaceX al lui Elon Musk, cel mai bogat om al planetei, derulează de câteva luni teste în România, cu acordul și sprijinul Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), anunță Profit.ro.

Potrivit sursei citate, prin aceste teste se încearcă să se demonstreze că o normă globală ce datează din anii ’90 și care limitează tehnic sateliții de generație nouă, non-geostaționari, precum cei ai Starlink, poate fi relaxată fără a fi afectată funcționarea sateliților clasici, geostaționari.

Norma a fost elaborată și este impusă la nivel mondial de către International Telecommunications Union (ITU), agenție specializată în IT&C a ONU. Aceasta stipulează o anumită limită pentru energia pe care sateliții cu orbită joasă o pot transmite la și de la echipamentele terestre asociate, indicator denumit Equivalent Power Flux Density (EPFD). Efectul limitei este că restrânge viteza și aria de acoperire care pot fi oferite de servicii de internet prin satelit precum Starlink. Scopul ei este protejarea sateliților geostaționari de interferențe care să le perturbeze funcționarea.

SpaceX face de mai mult timp lobby pentru majorarea limitei EPFD, susținând că aceasta este exagerat de mică față de ceea ce este necesar pentru realizarea scopului ei. Recent, compania a solicitat reglementatorului american în telecomunicații, Federal Communications Commission (FCC), să nu mai aștepte schimbarea regulilor internaționale de către ITU și să relaxeze norma pe teritoriul Statelor Unite.

De dinainte, însă, România a devenit prima țară din lume pe teritoriul căreia se derulează un studiu menit să demonstreze că limita EPFD poate fi majorată mai mult decât semnificativ față de nivelul impus în momentul de față, fără perturbații, conform surselor Profit.ro.

Astfel, încă din luna iulie a acestui an, în colaborare cu ANCOM, Starlink a demarat în România un „test EPFD”, programat să dureze cel puțin 6 luni.

În cadrul acestuia, sub supravegherea Autorității, cei de la Starlink au fost autorizați să depășească actualul plafon EPFD impus la nivel global și să opereze în conformitate cu anumiți parametri operaționali conveniți cu ANCOM, pe o anumită suprafață limitată și exclusiv pe durata testului.

Studiul care va fi realizat pe baza testului va trebui să stabilească dacă sateliții de generație nouă precum Starlink pot funcționa la niveluri EPFD superioare fără să afecteze sateliții clasici. Intenția ANCOM este de a împărtăși rezultatele studiului în cadrul reuniunilor ITU dedicate subiectul.

„Pariul” lui Musk este că sateliții Starlink pot funcționa la capacități de până la 8 ori mai mari față de cele permise în prezent de limita EPFD a ITU, continuând totodată să protejeze sateliții geostaționari.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


2 comentarii la „România, la dispoziția lui Elon Musk pentru teste privind funcționarea sateliților. Suntem prima țară din lume în care se face așa ceva, cu acordul statului”

  1. Exista in aceasta situatie 2 probleme :
    – nivelul de frecvente electromagnetice pe care satelitii lui Musk functioneaza si il dezvolta ;
    – satelitii au impinzit planeta ca un fel de retea ( plasa ) si au rolul de a crea asa numitul Smart Grid, o structura electromagnetica prin care creierul uman va fi conectat in mod direct la internet, asa numitul ” internet al obiectelor ” ( creierul omenesc emite unde proprii care sunt evidentiate atunci cind se fac electroencefalograme , si care unde pot fi afectate si perturbate uneori extrem de grav de interferenta altor tipuri de unde, asa cum sunt cele emise de antenele 5G a caror frecventa este de 60 de GHz ).

    Prin acceptarea tesrelor propuse ( sau impuse ) atit de organizatia cit si de omul globalistilor – ONU respectiv Musk – ” statul ” de la Bucuresti nu a facut altceva decit sa isi dea acordul la inrobirea prin conectarea cerebrala la internet si chiar la asasinarea poporului nostru cu unde electromagnetice .

    Acestea sunt in realitate testele care au loc actualmente si nu cele afirmate in mod fals a fi in curs de desfasurare de personajul mai mult decit suspect – Musk – si de cei ce ii sunt complici .

    Răspunde
  2. Etraordinar! minunat….. „:pot funcționa la niveluri EPFD superioare fără să afecteze sateliții clasici.” Dar viata nu este afectata? Ui chiar acu particip ca spectator la un summit pentru EMF si dl. Robert Kennedy vorbeste despre sateliti si emisiile lor nocive. Se va bucura foarte sa afle ca Romania a devenit cobaiul lui Musca…. Scriu chiar astazi. Nu astept raspuns, dar e necesar ca „mai marii” din lumea asta care chiar „give a shhh” on human life sa stie si sa afle cat mai multe din domeniu.

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.