România, lăsată fără ajutor financiar din Fondul de Solidaritate UE pentru țările afectate de inundații? Anunțul europarlamentarului Georgiana Teodorescu (AUR)

România riscă să nu mai primească spijin financiar din Fondul de Solidaritate UE, așa cum declara, în urmă cu două săptămâni, șefa CE, Ursula von der Leyen.

Anunțul a fost făcut, de la Bruxelles, de europarlamentarul Georgiana Teodorescu (AUR). Potrivit acesteia, Ursula von der Leyen a spus că, de fapt, nu mai există bani în Fondul de Solidaritate.

„Săptămâna trecută s-a votat o rezoluție pentru ca Uniunea Europeană să acorde ajutor financiar din Fondul de Solidaritate pentru țările afectate de inundații, adică și pentru România. S-a votat acea rezoluție propusă de grupul politic ECR, din care face parte și AUR. Între timp, Comisia Europeană, condusă de doamna Ursula von der Leyen, cea pe care AUR nu a votat-o, ne-a spus că, de fapt, ar trebui să căutăm bani în altă parte, pentru că în fondul de solidaritate nu sunt bani suficienți. Motivul real, nedeclarat: Europa s-a concentrat pe ajutoare pentru Ucraina. Așa că trebuie să ne descurcăm cu banii disponibili prin fondurile de coeziune pe care i-am primit deja acum patru ani și care sunt foarte greu de accesat și de cheltuit din cauza birocrației. Deci, în esență, operația a reușit, pacientul a decedat”, a spus europarlamentarul Georgiana Teodorescu.

Potrivit acesteia, la „finalul zilei rămânem noi cu ai noștri și dacă vrem să ne fie bine și dacă vrem să depășim greutățile, trebuie să fim solidari și să ne ajutăm”.

Reamintim că preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, recent, un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările din Europa Centrală, între care România, afectate de inundaţii.

Anterior, europarlamentarul Claudiu Târziu, liderul delegației partidului în PE, a pledat pentru sprijinirea României în contextul inundațiilor care au afectat mai multe localități, după cum a relatat RostOnline.

„Având în vedere proporțiile pagubelor și numărul familiilor afectate, facem apel la Comisia Europeană să utilizeze imediat Rezerva pentru solidaritate și ajutoare de urgență, pentru a-i ajuta pe românii loviți de acest necaz”, a spus atunci europarlamentarul Claudiu Târziu.

PE a votat rezoluția ECR, grup politic din care face parte AUR, privind acordarea unui sprijin financiar pentru țările grav afectate de inundații, printre care și România.

 


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „România, lăsată fără ajutor financiar din Fondul de Solidaritate UE pentru țările afectate de inundații? Anunțul europarlamentarului Georgiana Teodorescu (AUR)”

  1. Nu imi vine sa cred ca nu au existat niciodata fonduri pentru investit in infrastructuri , printre care se numarau digurile , sau pentru consolidarea malurilor apelor . Nu cred ca cei responsabili de administrarea acestor fonduri nu sunt sau nu pot fi cunoscuti la nivelul partidelor .
    De ce stam mereu ca niste cersetori , cu mina intinsa la portile unei organizatii care nu ne vrea in nici un caz prosperitatea, ci disparitia ?

    De ce nu sunt constrinsi cei ce nu au investit zisele fonduri unde trebuie, sa le inapoieze , de acolo de unde se afla ele ?

    Caci degeaba vorbele, daca faptele sunt numarate pe degete , iar vinovatii de starea deplorabila a indiguirilor pe teritoriul national sunt facuti mereu scapati si niciodata numele lor nu sunt facute publice, tot asa cum nici valoarea pagubelor de care se fac ei raspunzatori .

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.