Statuia cu 7 picioare din centrul Sibiului, învăluită de critici și controverse

Statuia „Zoopolitikon”, expusă în cadrul Festivalului de Artă Contemporană de la Sibiu (SCAF) ediția 2024, a stârnit controverse și dezbateri intense în rândul sibienilor, anunță Ora de Sibiu.

Această lucrare, realizată de artistul hunedorean Alexandru Podea Sandu, a fost expusă în Piața Mare până pe 6 octombrie 2024, fiind organizată de Muzeul Național „Brukenthal” din Sibiu.

Reacțiile publicului au fost împărțite, mulți critici considerând-o hidoasă sau ciudată, notează sursa citată.

În replică, artistul Alexandru Podea Sandu a declarat că „arta a evoluat, devenind un mediu de exprimare complex, care depășește aspectul estetic”.

„În general, un artist nu ține cont de opiniile publicului larg, ci de cele ale persoanelor avizate în domeniu. Altfel, omenirea nu ar progresa”, a explicat artistul Alexandru Podea Sandu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Un comentariu la „Statuia cu 7 picioare din centrul Sibiului, învăluită de critici și controverse”

  1. Acest ” artist ” ne face cunostinta cu exprimarea satanista .
    Aceasta nu este Arta, caci arta inseamna talent si frumusete, inseamna sentimente si trairi , ori omida inversata realizata din 7 membre umane insingerate , ce formeaza triunghiuri si piramide nu exprima nimic din ceea ce trebuie sa transmita arta celui ce priveste . Insa transmite perfect simbolistica iudeo- satanista masonica .

    Sunt de acord ca e o lucrare Hidoasa ce serveste interese oculte si ca este o provocare din cele mai sumbre la adresa crestinismului nostru ortodox .

    Răspunde

Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.