VIDEO/ Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR), alături de românii din Vidin, de sărbătoarea Sfintei Parascheva

Europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației partidului în PE, a sărbătorit ziua Sfintei Parascheva într-o bisericuță din Vidin, ctitorie a domnitorului Matei Basarab.

Într-o înregistrare video transmisă, luni, pe Facebook, liderul AUR a explicat că a descoperit biserica Sf. Parascheva din Vidin în urmă cu 15 ani.

„De sărbătoarea Sfintei Parascheva, mă aflu la Vidin, într-o zonă locuită preponderent de români, la o biserică românească. Este vorba despre  Biserica Sf. Parascheva din Vidin, ctitorită de voievodul Matei Basarab, în sec. XVII.

Este o biserică micuță, jumătate în pământ, dar este o biserică care supreaviețuiește până astăzi și care este căutată de credincioșii ortodocși. Este o biserică de care eu sunt foarte legat sufletește. Am descoperit-o în urmă cu 15 ani, când am venit cu echipa de la Formula AS. Pe urmele voievozilor noștri, am ajuns la două biserici românești din Vidin, la această biserică și la Sfântul Pantelimon”, a spus Claudiu Târziu.

„Am ales să fiu astăzi aici pentru că românii din sudul Dunării sunt abandonați de autoritățile române, nu sunt ajutați să-și păstreze identitatea națională, să-și facă învățământ în limba română, nu sunt sprijiniți să facă față tendințelor tot mai accentuate ale autorităților locale de a-i asimila forțat.

Noi, cei care purtăm întreaga responsabilitate pentru națiunea română, oriunde s-ar afla, între granițele statului român sau dincolo de ele, ar trebui să avem mai multă grijă de românii din sudul Dunării, să fim alături de ei în această încercare de a-și prezerva identitatea națională. Trebuie să fim alături de ei atunci când drepturile și libertățile le sunt încălcate, să fim alături de ei atunci când, sufletește, au nevoie de frații lor, de noi, cei din nordul Dunării”, a explicat Claudiu Târziu.

Claudiu Târziu cu dr. Ivo Gheorghiev și fiul lui, Filip, pe malul Dunării de la Vidin

„Politicienii români, în majoritatea lor covârșitoare, nu-și înțeleg datoria la care sunt chemați, de a avea grijă de întreaga națiune română, oriunde ar fi aceasta”, a subliniat europarlamentarul Claudiu Târziu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.