VIDEO/ Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR), despre preluarea E-ON România de către compania maghiară MVM: Este stupefiant cum autoritățile noastre privesc inerte cum o companie strategică este transferată către o companie aparținând altui stat

Europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației AUR în PE, a avertizat că în spatele preluării companiei E-ON România de către compania maghiară MVM stă un act de trădare națională.

Statul român ar fi trebuit să recupereze activele înstrăinate și le-ar fi reintegrat în patrimoniul românesc, a subliniat Claudiu Târziu, duminică, într-o înregistrare video transmisă pe Facebook.

Declarația europarlamentarului Claudiu Târziu a fost făcută în contextul în care în presă a apărut informația că MVM, companie energetică deținută de statul maghiar, a bătut palma cu grupul german E.ON pentru achiziționarea companiei de furnizare a gazelor și electricității din România, E.ON Energie, după cum a relatat RostOnline.

„Compania maghiară MVM este pe cale să achiziționeze activele E-ON România.

E-On deține cvasimonopolul distribuției de gaz în nordul României și o cotă importantă din piața de furnizare a gazelor, mai precis dă gaze pentru 3,4 milioane de clienți.

Afacerea este atât de sulfuroasă, încât cele două părți au decis să anunțe încheierea tranzacției abia după alegerile din noiembrie- decembrie a.c.

Ce ar fi determinat totuși decizia E-ON de a părăsi piața românească? Prea desele schimbări impuse de guvernul de la București în privința plafonării și a compensării tarifelor la gaz.

Pe de altă parte, compania care deține 41% din piața de distribuție din România a raportat pierderi timp de 7 ani.

Vânzarea distribuției de gaz din nordul României nu este doar o afacere foarte ciudată din punct de vedere economic.

Mai mult, este stupefiant cum autoritățile noastre privesc inerte cum o companie strategică este transferată către o companie aparținând altui stat.

Noul proprietar va fi chiar guvernul de la Budapesta care a lansat și desfășoară de ani buni o strategie economică extrem de agresivă în Transilvania menită să-i confere co-suveranitate asupra acestei părți a țării noastre.

Tăcerea și lipsa de reacție a premierului Marcel Ciolacu nu este nouă. Este același tipar pe care l-am văzut de prea multe ori în ultimii ani.

Marile tunuri, vânzări și trădări naționale s-au petrecut de obicei pe finalul mandatelor, în vâltoarea bătăliilor electorale și la adăpostul unor campanii care înfățișau mereu un viitor luminos.

Într-un asemenea moment critic, orice politician rațional ar fi acționat pentru recuperarea activelor înstrăinate de guvernul pe nimic și le-ar fi reintegrat în patrimoniul românesc, acolo unde le este locul.

Naționalizare? Nu! Recuperare în interes național!

Din păcate, premierul român se dovedește încă o dată o jalnică marionetă. A cui? A marilor rechini care urmăresc subjugarea economică a României, preluând infrastructuri vitale, așa cum este distribuția de gaze în plină criză de energie”, a transmis europarlamentarul Claudiu Târziu.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.