VIDEO/ Europarlamentarul Claudiu Târziu (AUR): Trebuie să devenim conștienți că cea mai rapidă integrare a Republicii Moldova în UE este prin reunificarea cu România

Europarlamentarul Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației partidului în PE, a reiterat, luni, că cea mai rapidă integrare a Republicii Moldova în UE este prin reunificarea cu România.

Declarația a fost făcută la „Interviurile HardTalk”, podcast găzduit de Marius Ghilezan.

Comentând alegerile prezidențiale din Republica Moldova și scorul foarte strâns la referendum, europarlamentarul Claudiu Târziu a subliniat că rezultatul este unul foarte modest.

„Maia Sandu s-a aruncat într-o aventură pe care nu a putut să o controleze deloc. S-a făcut de râs personal, pentru că este o miză personală pentru ea acest referendum, care nu a fost gândit doar să o sprijine în candidatura la preşedinţie, ci și să-i dea girul pentru un proiect de țară”, a explicat Claudiu Târziu.

Liderul AUR a explicat că Parlamentul European amintea, într-o postare recentă, de reunificarea Germaniei după căderea comunismului și o arăta ca pe o victorie a democrației și a normalității. De ce nu se poate asta și la meridian românesc?, a întrebat Claudiu Târziu.

 

„Trebuie să devenim conștienți că cea mai rapidă integrare a Republicii Moldova în UE este prin reunificarea cu România. Unirea se poate face prin hotărârea Parlamentului de la București și cea a Parlamentului de la Chișinău”, a subliniat europarlamentarul Claudiu Târziu.

Reamintim că europarlamentarul Claudiu Târziu a explicat, recent, în Parlamentul European, care sunt pașii pe care Republica Moldova ar trebui să-i urmeze în vederea integrării în UE.

„Pentru continuarea drumului european al Republicii Moldova, este suficient un singur lucru – adevărul. Adevărul este că Republica Moldova trebuie să se rupă de trecutul comunist și de Comunitatea Statelor Independente. Trebuie să desecretizeze arhivele serviciilor secrete sovietice, să procedeze la lustrație politică, să înapoieze bunurile bisericii confiscate de statul sovietic și să demoleze simbolurile sovietice. De asemenea, trebuie să iasă din C.S.I., care e controlată sută la sută de Rusia.

Adevărul este că cea mai rapidă și sigură cale de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană este reunificarea cu țara-mamă, România”, a spus Claudiu Târziu, în plenul Parlamentului European.

În urma alegerilor de duminică, Maia Sandu (42,45%) şi Alexandr Stoianoglo (25,98) merg în turul doi. De asemenea, referendumul a trecut, după ce 751.235 de oameni au votat cu DA (50,46%), față de 737.639 de oameni care au votat NU, după cum a relatat RostOnline.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.