VIDEO/Europarlamentarul Claudiu Târziu, în conferință de presă la Strasbourg: Delegația AUR în PE apără națiunea română

Delegația AUR în Parlamentul European, condusă de Claudiu Târziu, a susținut, miercuri, la Strasbourg, o conferință de presă privind principalele subiecte care s-au dezbătut în ședința plenară din această săptămână.

La conferința de presă au participat toți europarlamentarii AUR, respectiv Georgiana Teodorescu, Şerban-Dimitrie Sturza, Gheorghe Piperea, Adrian-George Axinia și Claudiu Târziu.

Georgiana Teodorescu a anunțat că una dintre dezbaterile importante care s-au purtat în această săptămână la Parlamentul European vizează situația spațiului Schengen.

„Poziția partidului AUR și a delegației noastre este una clară. România îndeplinește de mulți ani toate condițiile pentru a intra în Schengen, pentru a intra inclusiv cu granițele terestre. Am solicitat public completarea agendei Consiliuli JAI de săptămâna aceasta cu analiza situției României și Bulgariei, ca să se grăbească integrarea în spațiul Schengen”, a explicat europarlamentarul Georgiana Teodorescu.

Liderul delegației AUR în PE, Claudiu Târziu, a menționat că au fost aprobate anumite amendamente depuse la Rezoluția privind integrarea Republicii Moldova în UE, mai puțin cea care privea reunificarea cu România, care a fost respinsă.

„Un amendament pe care eu l-am propus la această rezoluție dar care din păcate nu a trecut de votul colegilor este cel privind îndemnul adresat autorităților din Republica Moldova pentru a da curs acestei aspirații a națiunii române de reunificare, în cele două parlamente, de la București și de la Chișinău”, a spus Claudiu Târziu.

Potrivit acestuia, printre amendamentele care au trecut se află și cel referitor la retrocedarea bunurilor Bisericii Ortodoxe care au fost confiscate de statul sovietic. Totodată, a fost aprobat amendamentul privind desecretizarea dosarelor făcute de către serviciile secrete în Republica Moldova.

De altfel, europarlamentarul Claudiu Târziu anunțase încă de luni care sunt pașii pe care Republica Moldova ar trebui să-i urmeze în vederea integrării în UE, după cum a relatat RostOnline.

„Delegația AUR în PE apără națiunea română”, a subliniat, la sfârșitul conferinței de presă, Claudiu Târziu, președintele CNC AUR și liderul delegației partidului în PE.


Ne puteți urmări și pe Telegram: https://t.me/RevistaRost


Spune-ți părerea

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.